Jacques Vriens opent nieuwe website Leesfeest

Terug naar lijst

‘Www.leesfeest.nl!’
Ze hadden het al even geoefend, de kinderen in de werkkamer van Jacques Vriens, dus ze riepen het lekker hard! Jacques drukte op de knop en daar verscheen op zijn computerscherm de prachtige nieuwe site van Leesfeest. En bij feest hoort natuurlijk taart, dus iedereen nam meteen een lekkere grote hap van een supermooi leesfeestcakeje (goed woord voor galgje).

 

 

Zaterdag 25 september 2010 mocht Yun met haar vrienden en haar zusje op bezoek bij Jacques Vriens, een van de beroemdste kinderboekenschrijvers van Nederland. Wat een geweldige middag werd dat! De kinderen waren van tevoren best een beetje zenuwachtig, maar dat was helemaal nergens voor nodig. Jacques Vriens is niet alleen een hele goeie schrijver, hij lijkt ook nogal veel op meester Jaap. Nou, daar hoef je dus echt niet zenuwachtig voor te zijn…

De kinderen kregen wat te drinken en daarna ging het in optocht naar boven, naar de werkkamer van de Jacques Vriens. Daar vertelde de schrijver van alles over zijn boeken (wist je dat hij er al meer dan 75 heeft geschreven?) en over zijn leven. Dat hij zelf vroeger ook in een hotel woonde, net als de bende van de Korenwolf. En dat hij heel lang meester is geweest, dus de verhalen over meester Jaap rolden zo zijn pen uit. De kinderen mochten alle vragen stellen die ze maar konden bedenken. En Jacques had altijd een goed antwoord, met een mooi verhaal.

 

Toen kwam het grote moment voor Leesfeest… de opening van de nieuwe website! Onze cameraman, Bart, heeft het allemaal gefilmd. Klik maar hier, dan zie je zelf hoe hard iedereen geroepen heeft en hoe lekker de cakejes waren! Leesfeester Juulke had die cakejes trouwens helemaal zelf gemaakt, knap hè?

 

 

Om het allemaal nog extra feestelijk te maken, mochten de kinderen aan het eind van het bezoek allemaal een boek van Jacques Vriens uitzoeken. En ging iedereen toen weer tevreden naar huis? Nee! Want de pret was nog niet voorbij: Jacques had een bezoekje geregeld aan ‘Hotel de Korenwolf’. Dat bestaat namelijk echt. Het heet wel een beetje anders, maar het is toch het hotel dat Jacques als voorbeeld heeft als hij de boeken schrijft. Dat is wel heel bijzonder, echt rondlopen in Hotel de Korenwolf. Jacques gaf de kinderen een mooie rondleiding. Ze mochten overal binnenkijken. Alleen de kamers van de gasten bleven op slot, natuurlijk…

Bij een lekker drankje op het terras schreef Jacques voor alle kinderen iets in hun boek. En toen was de middag echt voorbij. Een middag om nooit te vergeten!

 

.
.