Uit het schrijversleven van...Paul van Loon

Terug naar lijst
 

Het was een drukke week. Ik ben naar een proefvoorlezing geweest van het script van de musical die van 'Dolfje Weerwolfje' gemaakt wordt. Aan tafel op een zonnig Amsterdams dakterras luisterde ik benieuwd naar hoe de scriptschrijvers Dick & Dick mijn boek hadden omgevormd tot een musical. Het klonk erg goed. Ik heb wel wat noodzakelijke veranderingen voorgesteld, omdat ik het belangrijk vind dat de karakters hetzelfde zijn als in mijn boeken. Dus dat komt allemaal goed. Een musical is natuurlijk iets anders dan een boek. Dus niet alle figuren uit het boek mogen meedoen. Maar mevrouw Krijtjes en haar kippen zijn er zeker bij. De musical zal worden gespeeld door theater Terra (zij hebben ook de musical over Kikker van Max Velthuijs uitgevoerd). De premiere van de musical is op 23 december in Almere-stad.

Daarna in het week end samen met Rick Duyn en Hadjidja twee dagen keihard gewerkt aan 'HEY, DOLF'. Dat is ons eigen Dolfje Weerwolfje-programma. Schrijvers gaan vaak voorlezen op scholen en bibliotheken. Ik heb dat ook meer dan tien jaar gedaan, maar de laatste jaren zijn mijn lezingen een combinatie van voorlezen en liedjes. Samen met Bies van Ede en drie muzikanten heb ik een band, die muzikale lezingen geeft. En nu heb ik daarnaast een nieuw programmaatje ontwikkeld dat helemaal over Dolfje Weerwolfje gaat. Dat programma doe ik samen met Rick en Hadjidja. Ik ben dol op Dolfje. En het is een genot om te werken met Rick, die toetsen speelt, maar eigenlijk drummer is en ook toetsen en gitaar speelt en elk ander instrument dat je kunt bedenken. En hij houdt ook van Dolfje. Dat is belangrijk (al heb ik stiekem het vermoeden dat hij Noura nog leuker vindt dan Dolfje). Samen maken we de liedjes voor het programma. We hebben enorm veel lol en werken er toch heel serieus aan. Nu maar hopen dat veel bibliotheken en scholen ons uitnodigen…

En schrijven? Dat doe ik natuurlijk ook. 'Nachtmerrieneefje' is klaar en nu ben ik bezig met een prentenboek. Dat wordt helemaal in kleur. Kan Hugo, de tekenaar, eens een keer lekker uitpakken. Een boek vol donkerblauwe luchten en volle manen.

Paul van Loon.
 

.
.