Uit het schrijversleven van...Philip Hopman

Terug naar lijst
 

Het is vandaag woensdag en lekker zonnig. De deur staat open en er fluiten allerlei vogeltjes. Die zitten hier veel in de tuin. Het is echt een dag om vrolijk van te worden, maar vandaag wil dat bij mij niet erg lukken. Ik maak me namelijk een beetje zorgen over mijn hond. Die is al oud. Veertien jaar is ze, en dat is voor een hond een behoorlijk hoge leeftijd. Francine Oomen schrijft wel eens over haar in de Lena Lijstje boeken. Daar heet ze Bibber Bertje. Nou was mijn hond, Chava heet ze (maar ik noem haar altijd Beest), een kwiek diertje. Maar vorige week zaterdag is haar oor er bijna afgebeten door de hond van Bibi Dumon Tak en Jan Paul Schutte. Ken je die? Dat zijn allebei schrijvers en ik vind ze heel aardig en hun hond Sien ook. Maar toen ze binnenkwamen pakte Sien Chava haar kluif en die wou hem terug en toen beet Sien haar omdat ze de kluif niet terug wou geven en toen lag het oor er bijna af.

 


Mijn vriend Noud ging met haar naar de dierenarts en die heeft 25 stiksels in haar oor gezet. Hechtingen heet dat eigenlijk; en ze was helemaal in katzwijm. Het gaat met het oor nu eigenlijk wel redelijk, het beweegt mee met het andere oor en soms hangt het een beetje scheef. Maar nu heeft ze hele slappe poep. Vannacht heeft ze... nou ja, ik zal je de details besparen, maar ik moest wel de hele vloer boenen en de boel luchten. En nu moet ik tekeningen maken voor een boek over een leeuwentemmer en het lukt niet. Ik probeer me te concentreren, maar dat kan ik niet want de hond piept de hele tijd.

Dan wil ik gaan wandelen maar dan wil ze niet mee. Dan ga ik terug en dan wil ze weer naar buiten. Gisteren had ik een afspraak met Mies Bouwman. Ken je die? Die had vroeger allemaal televisieprogramma's. Kwissen en zo, ze is echt heel beroemd. En ze heeft ook een verhaaltje geschreven over een hondje dat Rambamboelie heet, waar ik tekeningen bij heb gemaakt en die moest ik gisteren aan haar laten zien. Ik was best zenuwachtig, net alsof je bij de koningin op bezoek moet. Ik had me geschoren en een schoon truitje aangedaan en een luchtje op. Niet te veel hoor, want anders valt ze flauw van de parfumlucht. Maar net genoeg zodat ze mijn angstzweet niet ruikt. Nou, ze vond ze goed hoor, de tekeningen. Of illustraties noem je ze ook wel. Ik hoefde er maar ééntje over te doen, van Rambamboelie en een slak. Eerst wou ik hem niet overdoen, ik vond hem best goed.

Maar ja, de koningin spreek je niet tegen hè, dus ik moest het toch doen. Nou, dat heb ik gisteren maar meteen gedaan dus dat boek is nu echt af en nu kan ik aan het volgende beginnen. Over die leeuwentemmer dus. Maar het lukt nog niet want ik kan me niet concentreren. Ik ga eerst Beest maar weer eens knuffelen. Je kunt mijn tekeningen bekijken op www.philiphopman.nl en dan kun je ook Beest het allerbeste wensen. Doei!

Philip Hopman.

.
.