Uit het schrijversleven van...Harmen van Straaten

Terug naar lijst
 

Hoi,

Ik ben Harmen van Straaten. Ik geniet elke dag van mijn werk. Zal ik vertellen waarom? Ik zag vanmorgen een filmpje over een jongen. Daar stond bij: dit is Nick, een lastige jongen. Omdat hij nooit stilzit in de klas, hij heel vaak uit het raam kijkt en zich niet goed kan concentreren. Hij tekent ook de hele dag. Daarom luistert hij niet naar wat er gezegd wordt en hij tekent zomaar het bord vol. Af en toe is hij weg, dan is hij buiten in een boom geklommen. En toen dacht ik: leuk kennis met je te maken, Nick. Ik was vroeger net zoals jij: een drukke jongen. Maar je kunt het ook anders zien.
Nick is een jongen met een grote fantasie die je niet op één plek moet vastbinden. In zijn hoofd bloeien steeds weer nieuwe ideeën. Hij tekent heel veel om te oefenen zodat hij later tekenaar kan worden.
Toen ik dat filmpje zag, dacht ik: wat heb ik een geluk dat ik vroeger ook zo was en al mijn schriften vol tekende. En als ik onder de les naar buiten keek, naar het grasveld buiten, verzon ik de mooiste verhalen voor mezelf.
En nu? Nu doe ik dat nog steeds. Ik vind stilzitten nog steeds een ramp en luisteren naar een saaie toespraak, bleegh… Dan droom ik lekker weer weg naar een verhaal in mijn hoofd. Daarom geniet ik elke dag opnieuw van mijn werk.
Wil je weten wat ik nu allemaal aan het doen ben? Kom eens langs op mijn website: www.harmenvanstraaten.nl.
Ik heb net het boek ‘Bor ziet spoken’ af. Daarna verschijnt er een boek dat ik teken voor het Marinemuseum in Den Helder. Ook ben ik bezig met een game voor de Museumkidsweek en dan ga ik ook nog een boekje maken voor in je schoen in de boekhandel en bibliotheek in december. Binnenkort ga ik naar China want daar komt een theatershow over een boek van mij en die komt daarna ook nog in Nederland. Nou, ik vind het super! Zo zie je maar: niet stilzitten, niet goed luisteren is helemaal niet erg!

Tot ziens allemaal en een vrolijke groet van:

Harmen van Straaten

.
.