Kaat Vrancken over...‘Memorykonijn’ van Maranke Rinck & Martijn van der Linden

Terug naar lijst
 

Memorykonijn

Titel: Memorykonijn
Auteur: Maranke Rinck & Martijn van der Linden
Uitgeverij: Lemniscaat, 2015
ISBN: 978 90 477 0168 2
Illustraties: Martijn van der Linden

Terug naar lijst

Kijk, lees en speel: met Memorykonijn heb je driedubbel plezier

Konijn gaat op zoek naar het andere konijn, maar vindt het niet zo vlug. Konijn vraagt hulp en krijgt die ook (even). Van het vliegtuig en de auto, maar ook van de vogels en de koning. Jammer, maar keer op keer verdwijnt alles en iedereen die Konijn helpt. Gelukkig is Konijn dapper. Hij houdt vol en geraakt steeds weer een stapje verder. Tot hij de draak ontmoet. Die wil het andere konijn niet vrijlaten omdat ze bang is om alleen te zijn. En dan... dan krijgt Konijn zelf een idee. Een super idee. Een idee dat hij alleen maar kan bedenken door alles wat hij heeft meegemaakt.

Gaat dit originele prentenboek over de zoektocht van Konijn? Nee, het gaat over véél meer. Over een vriendje vinden en elkaar helpen, maar ook over stoppen met helpen en verdwijnen, en over blijven hopen en doorzetten.

De tekst is sprankelend en krachtig, er staat geen woord teveel. De illustraties zijn verfrissend, vol humor. Je blijft nieuwe dingen ontdekken. Naast de grappige personages zijn zelfs de zee, de straat, het strand en de wolken op een bijzondere manier uitgewerkt. Perfectie tot in de details. Kijk ook eens goed naar de vrolijke eindplaat waar iedereen zijn evenbeeld heeft gevonden, zelfs de oranje zon! Je wordt er helemaal blij van.

En er is nog meer moois. Op de laatste pagina's in karton vind je de kaartjes van het spel. Haal ze er voorzichtig uit en stop ze in een glazen pot. Het etiket om op de pot te plakken kan je gratis downloaden op de knutselpagina van de blog www.memorykonijn.com/knutselen.

Zo, nu kan je aan het spel beginnen. De 32 kleurrijke kaartjes kan je zo inkaderen maar dat is niet meteen de bedoeling. Ik heb het spel met plezier gespeeld, als eerbetoon aan de makers van Memorykonijn. Om eerlijk te zijn: de eerste keer ging het traag, maar daarna heb ik de tips van de blog toegepast en ik was vertrokken. Zo meteen speel ik het nog een keer en nog eens. Jij toch ook?

En wie heeft al dat moois bedacht? De makers zijn Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Je kent hen wellicht van het wondermooie prentenboek 'Prinsenkind' en van het grappige boek 'Meisjes om te zoenen'. Ze vormen een succesvol duo van wie we nog heel veel willen lezen en bekijken. Klik zeker hun blog aan over Memorykonijn: je vindt er tips, een knutselpagina en het laatste nieuws. Zo lees ik net dat het prentenboek de Kiddo Leespluim gewonnen heeft. Memorykonijn is intussen al vertaald in het Engels. Franse, Duitse en andere vertalingen zijn op komst. Gelukkig maar. Want heel de wereld moet kennismaken met Memorykonijn!

Kaat Vrancken.

www.memorykonijn.com
En like de Facebook-pagina van Memorykonijn!

.
.