Isabel Versteeg over...‘Isa's droom’ van Marco Kunst

Terug naar lijst
 

Isa's droom

Titel: Isa's droom
Auteur: Marco Kunst
Uitgeverij: Querido, 2008
ISBN: 978 90 451 0608 3
Illustraties:

Terug naar lijst

Soms lijkt een boek op een zak drop. Lekker, maar als het op is heb je niets meer. Meidenboeken zijn vaak zo’n zak drop. Niks mis mee maar ook niets bijzonders. Toen ik aan 'Isa’s droom' van Marco Kunst begon dacht ik heel even dat ik drop las. Dat was een vergissing.

Isa heeft meegedaan aan audities voor Winners & Losers, een soort Idols. Ze was ervan overtuigd dat ze het helemaal zou maken. Dat ze als Alysha, haar artiestennaam, een grote ster zou worden. Maar tot haar grote ellende werd ze finaal onderuit gehaald door de jury: ‘Ik zie iemand voor me staan die zich heeft verklééd als een sterretje. Talent is niet genoeg. Het moet klóppen, en jij klopt gewoon niet. Ik gelóóf je niet.’

Isa’s droom is aan stukken. Drie weken later is ze nog steeds de kluts kwijt. Zelfs zo erg dat ze slaappillen van haar moeder slikt. Ze raakt in coma en belandt in het ziekenhuis. En daar begint een wonderlijk en interessant avontuur.

Isa wordt wakker in een andere wereld. Ze is in het Binnenland terecht gekomen, hààr Binnenland. Ze ontmoet er Seb, haar overleden broer. Hij legt Isa uit dat het Binnenland groot gevaar loopt. Iemand heeft een dam gebouwd waardoor de Levensstroom geblokkeerd is. Al het leven wordt bedreigd. Isa moet ervoor zorgen dat de dam verdwijnt. Als ze ontdekt dat Alysha achter de bouw van de dam zit weet ze niet wat ze moet doen. Ze wil nog steeds graag Alysha zijn, ze wil nog steeds een ster zijn. Er volgt een spannende strijd. In Isa zelf, maar ook in het Binnenland. Alysha wil Isa uit de weg ruimen en haar plaats innemen. Seb en Isa reizen door het Binnenland, achtervolgd door de handlangers van Alysha. Ze doorkruisen geheimzinnige gebieden zoals de Motorische Jungle, Het Innerlijk Oog en Dwingeland. Hoe dieper Isa in haar eigen Binnenland doordringt hoe meer ze beseft dat ze Alysha moet verslaan. Dat ze pas dan een waardevol leven kan leiden in de Buitenwereld, waar ze nog steeds in coma ligt.

Of dit gaat lukken moet je zelf maar lezen. Als je aan dit boek begonnen bent kun je niet meer ophouden. Het is een spannend avontuur en het gaat ook nog over iets heel belangrijks. Over dingen doen die je echt leuk vindt. En je niet laten aanpraten dat je alleen gelukkig kunt zijn als je rijk en beroemd bent. En er is ook nog liefde in het spel. Maar niks geen zak drop.

Isabel Versteeg.

.
.