Zomaar een stad door de eeuwen heenPhilip Steele

Terug naar lijst
 

Zomaar een stad door de eeuwen heen

Titel: Zomaar een stad door de eeuwen heen
Auteur: Philip Steele
Uitgeverij: Gottmer, 2005
ISBN: 978 90 257 3915 7
Illustraties: Steve Noon

Terug naar lijst

Maak een sprong in de tijd

Hoe bracht een koopman in de Griekse Tijd zijn koopwaar naar de markt? Wat deed een gladiator in de Romeinse tijd als hij niet hoefde te vechten? En hoe ziet een wolkenkrabber er van binnen uit? De antwoorden op deze en andere vragen vind je in het boek ‘Zomaar een stad door de eeuwen heen’ van Philip Steele.

Het boek ‘Zomaar een stad door de eeuwen heen’ is het tweede deel van een serie. Eerder verscheen al ‘Zomaar een straat door de eeuwen heen’. De tekeningen zijn gemaakt door Steve Noon, hij deed ook de illustraties van het eerste boek uit deze serie. Philip Steele schrijft al meer dan 25 jaar kinderboeken en vooral informatieve boeken. Twee van zijn andere boeken: ‘Het beste boek over piraten’ en ‘Mijn eerste boek over mummies’ ken je misschien wel.

Het grote en kleurrijke boek leidt je, met behulp van tekeningen en korte stukjes tekst, door de geschiedenis van een stad. Het begint bij de Griekse Kolonie. Op een grote tekening zie je hoe een Griekse kolonie eruit zag en wie er allemaal woonde en werkte. De andere periodes die in het boek besproken worden zijn: de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de 17e eeuw, de Industriële stad en de Moderne stad. Bij elke periode krijg je uitgebreide informatie over een belangrijk bouwwerk uit die tijd, zoals een kasteel of een badhuis.

Elk hoofdstuk is op dezelfde manier ingedeeld: bovenaan de bladzijde staat een kort stukje tekst over de periode, waarover het gaat en onderaan de bladzijde vind je een strook waarop mensen staan, die je in die tijd tegen kon komen in de stad. Bij elke persoon staat een paar zinnen met leuke weetjes, afgewisseld met illustraties. Die maken dit boek juist zo geweldig! Ze zijn enorm groot en vol details, vol mensen, gebouwen en voertuigen. Je blijft steeds nieuwe dingen zien. Er gebeurt verschrikkelijk veel op de tekeningen: mensen zijn aan het werk, gaan uit eten of beoefenen een sport.

Achterin het boek staan woordenlijsten met woorden die over architectuur gaan, over technologie, werk, ontspanning en kleding. Zo kun je de dingen, die je nog niet snapt van een tekening, opzoeken en nalezen. Ook staat in het boek een tijdquiz. Hierin staan mensen en voorwerpen, die op de tekeningen van de stad van vroeger en nu terug te vinden zijn. Dus als je goed opgelet hebt, kun je ze allemaal vinden.

Doe het boek open, stap in de tijdmachine en ga mee op ontdekkingsreis in ‘Zomaar een stad’!

Stephanie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.