Zoevende ZebraJenni Desmond

Terug naar lijst
 

Zoevende Zebra

Titel: Zoevende Zebra
Auteur: Jenni Desmond
Uitgeverij: Lemniscaat, 2014
ISBN: 978 90 477 0000 5
Illustraties:

Terug naar lijst

Het is zwart met wit gestreept en het zoeft…

Vandaag staat het groot in de krant:

‘Onze beste vriend gezocht.’

‘Hij is zwart wit gestreept, zoeft als de beste en hij is altijd vrolijk. Zijn hoofd is wat groot, maar hij is onze beste vriend,’ vertellen Olifant en Vogel ontdaan. En dat ze beste vrienden zijn, is op alle prenten van Jenni Desmond wel te zien. Deze drie vrienden genieten zichtbaar van elkaar.

Olifant vertelt de hele dag de raarste dingen. Vogel is erg grappig en Zebra bedenkt de wildste en gekste spelletjes waaraan Olifant en Vogel mee moeten doen. Of ze nou willen of niet. Het allernieuwste zelfbedachte spel van Zebra heet zoeven.

Zoef! Zoef! Zoef! ‘Zoevende Zebra’ is nu al niet meer te zoeven.

Zelf vindt Zebra dit zijn beste spel. Maar of Vogel en Olifant dit ook vinden?

Op een gegeven moment worden Vogel en Olifant er helemaal duizelig van. ‘Stop!’ roepen ze. Maar, ja wat doet een zoevende Zebra, die zoeft gewoon door…!

Ik zoef, jij zoeft, wij zoeven…

Olifant en vogel worden er gek van. Olifant zegt tegen de vogel: ‘Met zijn tweeën spelen is veel leuker’. De volgende dag kan Zebra Vogel en Olifant niet meer vinden. En daar staat Zebra dan, alleen en verdrietig. Hij is even helemaal uitgezoeft. ‘Wat zouden Olifant en Vogel nu doen,’ vraagt hij zich af?

Giraf komt langs en ziet Zebra verdrietig kijken. ‘Eet maar wat,’ zegt de Giraf, ‘dan voel jij je wel wat beter.’ Zebra eet wat en langzaam voelt hij zich al wat beter, en hij zoeft zijn kans. Giraf, heb je zin om mijn nieuwe zoefspel te spelen?

En daar gaan ze, samen zoeven ze de hele dag, Giraf is soms zelfs sneller dan Zebra. En Zebra vergeet zelfs om Olifant en Vogel te missen.

Totdat... er een grote storm op komt zetten. Wie mist nu wie?

Eerst waren er drie vrienden. Toen drie vrienden min een vriend. Er kwam weer een vriend bij. Dus toen waren er twee groepen van twee vrienden. Hoeveel vrienden zouden er zijn aan het eind?

Wat denk jij? Lees het boek maar en schrijf je eigen krantenbericht over de afloop.

De tekst en de prenten van ‘Zoevende Zebra’ zijn gemaakt door Jenni Desmond. De tekeningen spreken nog meer dan de tekst. Ze zijn groot met weinig details en zijn daarom des te duidelijker. De gezichtsuitdrukkingen van de dieren spreken enorm tot de verbeelding en je zoeft gewoon lekker met ze mee. Iedere tekening bestaat uit weinig kleuren, maar de kleuren die gebruikt zijn, zijn vrolijk en helder.

Dus… grijp jij je kans en zoef je mee met Zebra en zijn vrienden?

Paula.

Leestip: ‘Alles wat overblijft'.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.