Wombat & Vos – Avonturen in de stadTerry Denton

Terug naar lijst
 

Wombat & Vos – Avonturen in de stad

Titel: Wombat & Vos – Avonturen in de stad
Auteur: Terry Denton
Uitgeverij: Condor, 2019
ISBN: 978 94 928 9939 2
Illustraties: Terry Denton

Terug naar lijst

Glimlachen, grinniken, grijnzen en gieren

Terry Denton
? Dat is toch de man die alle grappige tekeningen maakt in de boeken over ‘De Waanzinnige Boomhut’? Dat klopt. Maar wist je dat Terry Denton naast grappig tekenen ook nog heel erg grappig kan schrijven? Zo grappig dat je bijna van je stoel rolt van het lachen? Probeer het maar eens met ‘Wombat & Vos – Avonturen in de stad’. Wedden dat iedereen in je buurt meteen komt kijken wat voor waanzinnig leuk boek jij aan het lezen bent?

Wombat en Vos zijn vrienden. Ze wonen – inderdaad – in een grote stad. Daar leven ook nog andere dieren: het drukke feestbeest Krok, vijf superirritante Apen, een steenrijke Borstelrat, verzot op oesters in goudsaus, en de zusjes Nijlpaard die dol zijn op uniformen en regeltjes. Vooraan in het boek maak je kennis met ze.
Oh ja: Wombat is ontzettend cool en houdt van patat en van chocoladekoekjes. Vos is een beetje onhandig en schrikachtig en draagt het liefst een cape en een masker, net als een Superheld.

‘Moet je horen wat Wombat overkwam op dinsdag. Ik zou je ook over maandag kunnen vertellen, maar op maandag gebeurde er niks. Dinsdag, dus!’

Zo begint het eerste avontuur van Wombat en Vos. Wombat vindt een geluksdollar, tenminste, hij denkt dat de mooie blinkende munt die hij uit de goot opraapt een geluksdollar is. Vos denkt daar aan het einde van het verhaal heel anders over.

‘Wat je geluk noemt,’ zei Vos. ‘Wat gebeurde er nadat je die munt had gevonden? Ik viel van de trap. Ik liet drie bolletjes vanille-ijs vallen. Ik verdronk bijna in een meer. Mijn cape werd kletsnat. En ik viel van een fiets. Geen enkele andere munt in het heelal brengt zo veel ongeluk!’

Drie absurde avonturen lang hebben Wombat en Vos soms geluk, soms pech en soms zelfs heel veel pech of heel veel geluk. Daarover lees je in de tekst, maar je ziet het natuurlijk ook op de geweldige illustraties. Op elke bladzijde kun je genieten van alle gekke stripachtige plaatjes die Terry Denton door de tekst strooit.
Kijk maar eens hoe Vos met zijn hoofd klem zit in een brievenbus. Hij kan weliswaar door de gleuf naar buiten turen, maar het is niet erg handig om een brievenbus op je hoofd te hebben. Krok en Wombat proberen hem los te trekken …maar ze kregen de brievenbus niet van Vos z’n hoofd! Vier bladzijden lang zie je wat ze allemaal proberen om die arme Vos te bevrijden.

Au! Je zou er zelf hoofdpijn van krijgen. Of buikpijn. Van het lachen. Want ‘Wombat & Vos’ is een boek om bij te glimlachen, grinniken, grijnzen en vooral te gieren van het lachen. Je bent dus gewaarschuwd!

Lidewij.

Houd jij van boeken waarom je moet lachen? Lees dan ook de recensie van ‘Bert en Bart en de zoen van de zombie’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.