Wild verliefd. Alles over liefde en seks bij dierenDitte Merle

Terug naar lijst
 

Wild verliefd. Alles over liefde en seks bij dieren

Titel: Wild verliefd. Alles over liefde en seks bij dieren
Auteur: Ditte Merle
Uitgeverij: The House of Books, 2009
ISBN: 978 90 443 2192 0
Illustraties: Alex de Wolf

Terug naar lijst

Hoe zouden zij het doen?

‘Wild verliefd’ gaat over liefde en seks bij dieren. Wat valt daar nou over te vertellen, denk je misschien. Heel veel! Er staan meer dan honderd dieren in dit boek. En ze doen het allemaal anders.

Zodra de trommelwolfspin een vrouwtje ontdekt, gaat hij drum spelen. Hij trommelt met zijn achterste op dorre bladeren. Het swingt lekker. Het vrouwtje weet dan: die man wil wat. Heeft ze geen zin, dan doet ze of ze niets hoort. Maar anders trommelt ze terug. Ze rent niet meteen naar hem toe. Eerst nog even luisteren. Speelt hij wel goed drum? Kan hij lekker hard, snel en lang trommelen?

Elk dier flirt anders. De mannetjes-prieelvogels versieren hun huisjes met mooie spullen: steentjes, slakkenhuizen, veren en zaden. Of met papier, doppen, touw of een tandenborstel. Ze sloven zich zo uit omdat ze hopen dat de vrouwtjes onder de indruk raken. Dat doen die mannetjes niet zomaar. Seks, daar gaat het ze om.

Hoe seks bij al die dieren gaat, staat ook in ‘Wild verliefd’. Zo is seks voor een mannetjessprinkhaan eigenlijk heel gevaarlijk. Vrouwtjessprinkhanen houden van een lekker hapje. Hij moet dus oppassen. Voor hij het weet, eet ze hem op!

Lees dit boek en je kent alle seksrecords, zoals welk dier de kleinste piemel heeft (en welke de grootste). En lees vooral ook de Tips & Tricks. Wat dacht je van: ‘Draai flink met je kont, schitter met je blauwe ogen en je bent onweerstaanbaar (een verwaande pauw).’

Ditte Merle vertelt veel leuke feiten en verhalen. En ze schrijft ook grappig. Dieren geeft ze liefkozende bijnamen: bodybuilder met gewei (edelhert), kampioen dikke neus (zeeolifant) en uitslover met vis (stern).

Vind je het wat teveel informatie achter elkaar? Je kunt ook lekker door het boek heen bladeren en af en toe een stukje lezen. Laat je verleiden door de grappige titels als ‘lekker stuk’, ‘wild op cadeautjes’, ‘zoete en zoute seks’, ’heftig feestje’ of ‘kinderkamer in je bek’.

Het boek ziet er afwisselend en vrolijk uit doordat sommige teksten in een rood, roze of bruin vlak staan. De illustraties van Alex de Wolf zijn ook goed. Die zijn steeds in één kleur, in zwart, of rood of bruin. Daardoor zijn ze stevig en stoer. Als je wilt weten hoe de dieren er in het echt uitzien, kun je kijken naar de foto’s op de site die bij het boek hoort: www.wildverliefd.nl. Maar dat zijn er niet zoveel. Toch jammer.

‘Wild verliefd’ won twee prijzen: de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs en een Zilveren Griffel. Terecht. Want dit boek verandert je leven… Bij elk dier denk je: ‘Staat die ook in ‘Wild verliefd’?’ En je zegt nooit meer zomaar dat je bij iemand komt ‘langswippen’!

Jennifer.
 

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.