Wie doet dat toch?Job, Joris & Marieke .

Terug naar lijst
 

Wie doet dat toch?

Titel: Wie doet dat toch?
Auteur: Job, Joris & Marieke .
Uitgeverij: Kluitman, 2016
ISBN: 978 90 206 8263 2
Illustraties: Job, Joris & Marieke

Terug naar lijst

Wie doet dat toch?

Op de meeste kinderboeken staan twee namen: die van de schrijver (die bedenkt het verhaal) en die van de illustrator (die maakt de tekeningen).
Op de voorkant van het boek ‘Wie doet dat toch?’ staan drie namen: Job, Joris & Marieke. Ze hebben vast ook achternamen, maar die staan niet op het boek. Misschien omdat die namen er niet toe doen? Niet belangrijk genoeg?
In het boek staan ook alleen maar zinnen en plaatjes die ertoe doen. Er hadden veel meer woorden en illustraties in kunnen staan. Gelukkig hebben Job, Joris en Marieke dat niet gedaan; wat er staat, moet er staan. Meer niet. De rest mag de lezer zelf verzinnen.
Het verhaal is kort maar grappig: ergens is een misdaad gepleegd. Er is een wip doormidden, een hengel, een stoplicht en een stelt. Alles ligt in tweeën. Wie dat gedaan heeft? Niemand weet het. Iedereen geeft een ander de schuld. Een zaak voor de politie dus. Die vindt de dader en sleurt hem het gevang in. Zaak opgelost, denk je dan. Maar helaas, de gevaarlijke misdadiger ontsnapt en gaat gewoon verder met alles kapot maken. Iedereen is ten einde raad. Gelukkig zijn er kinderen op de wereld die zaken weten op te lossen als het de politie niet lukt.

Jammer dat het boek zo snel uit is. Aan de andere kant: nu hebben we wel tijd om met Job of Joris of Marieke te bellen of er nog een nieuw boek aan komt.
Erik en Elle: Spreek ik met Job, met Joris of met Marieke?
Marieke: Met Marieke.
Erik en Elle: Komt er nog een nieuw boek?
Marieke: Misschien. We gaan eerst een film maken.
Erik en Elle: O maken jullie ook films?
Marieke: Ja, je kunt er een paar bekijken op onze website: www.jobjorisenmarieke.nl
Erik en Elle: Kan die nieuwe film niet wachten? Wij willen liever eerst nog zo’n grappig boek met het woordje nondeju erin. Dat lees je nooit in een kinderboek. En trouwens, die tekeningen zie je ook nooit. Hoe maken jullie die eigenlijk?
Marieke: Met een blowpen. En dan bewerken we ze met Photoshop.
Erik en Elle: Aha. Weten we dat ook weer. Laatste vraag: Schieten jullie gauw op met die film?

Erik van Os en Elle van Lieshout.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.