Webcams, vriendjes & andere r@mpenMarlies Slegers

Terug naar lijst
 

Webcams, vriendjes & andere r@mpen

Titel: Webcams, vriendjes & andere r@mpen
Auteur: Marlies Slegers
Uitgeverij: Kluitman, 2010
ISBN:
Illustraties:

Terug naar lijst

O nee! Rampen door je mobiel en internet
 

Je leert alles over je mobiele telefoon, chatten, profielsites en webcams in de r@mpen-boeken van Marlies Slegers. Zijn die boeken dan gebruiksaanwijzingen? Nee hoor! Ze waarschuwen je wel voor de gevaren van mobiel en internet, maar het zijn gewoon lekker leesbare en herkenbare verhalen.

In ‘Ringtones, ouders & andere r@mpen' krijgen Fleur en klasgenoot Sven allebei een mobiele telefoon. Moppert Fleur dat haar opwaardeerkaart alwéér op is (waar gaat het geld toch heen?), Sven krijgt een abonnement van zijn moeder. Dan hoort hij op de televisie: ‘...dus sms "Freetone" naar 111 en ontvang je gratis ringtone NU.' Geweldig toch? Hij doet het meteen. Maar Sven blijft sms'jes krijgen over ringtones. Die zijn ook gratis, toch? Dan krijgt hij een vette rekening. Hoe moet hij dat oplossen?

Er komen meer ‘r@mpen' voor in ‘Ringtones', maar eigenlijk gaat het vooral over Teen Star, een soort X Factor. Fleur, Kaat en Frederique doen mee met een zang- en dansact. En Sven speelt op zijn saxofoon. Zouden ze de finale halen? En wordt het nog wat tussen Sven en Fleur?

In ‘Webcams, vriendjes & andere r@mpen' zijn Kaats ouders bijna nooit thuis 's avonds, omdat ze dan in hun restaurant werken. Kaat zit daarom veel te internetten. Al snel chat ze met DJ15 op MyFriendz.nl, een soort Hyves. Prachtig vindt hij haar. Kaat vindt die aandacht heerlijk. Als zijn zus Chloe haar ziet op de webcam, zegt ze dat Kaat best model kan worden. Chloe kan helpen, want die is zelf model. Kaat is blij! Maar het is allemaal gelogen. Chloe blijkt niet te bestaan en DJ15 heeft een filmpje gemaakt toen Kaat bloot voor de webcam stond te showen. Hij zet het filmpje op internet als ze niet doet wat hij wil!

Ondanks de serieuze onderwerpen schreef Marlies Slegers twee vrolijke boeken. Je leest alle chatsessies en sms'jes mee en dat maakt het lekker levendig. Soms hebben de boeken een beetje té veel vaart. Je zou bijvoorbeeld meer willen lezen over de laatste rondes van Teen Star en de romantiek tussen Fleur en Sven.
En er gebeurt ook wel héél veel. Bijvoorbeeld in ‘Ringtones': Sven wordt door drie jongens gefilmd nadat ze hem in de modder hebben geduwd. Het filmpje zetten ze op internet. Kaat krijgt anonieme dreig-sms'jes. Ze moet haar audities voor Teen Star verprutsen want anders... Verder loopt Sven weg van het huis van zijn vader en stiefmoeder en sms't Fleur dat ze verliefd is op Sven, niet naar Kaat, maar per ongeluk naar Sven zelf!

Nou, één ding is zeker: je verveelt je geen moment als je deze jeugdboeken leest. En nu weet je hoe je telefoonkosten niet te hoog worden, wie jouw telefoonnummer mag hebben en hoe ver je gaat met de webcam. Je ouders hoeven dus nergens bang voor te zijn. Daarom kunnen ze je best een (nieuwe?) mobiele telefoon of webcam geven. Toch?

Jennifer.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.