We gingen achter hamsters aanBibi Dumon Tak

Terug naar lijst
 

We gingen achter hamsters aan

Titel: We gingen achter hamsters aan
Auteur: Bibi Dumon Tak
Uitgeverij: Querido, 2014
ISBN: 978 90 451 1718 8
Illustraties:

Terug naar lijst

Feboduiven, tijgerkatten en pechvogels

Er zijn mensen die zeggen dat dierenpijn erger is dan mensenpijn, omdat dieren niet kunnen praten, en omdat je ze niet kunt vertellen wat er aan de hand is.

Zin in een spannend leesavontuur? Ja toch? Dan is het nieuwe boek van Bibi Dumon Tak, ‘We gingen achter hamsters aan’, echt iets voor jou.

In weer een prachtig dierenboek neemt Bibi Dumon Tak je mee op reis. Wel op een andere manier dan je van haar gewend bent, want ‘We gingen achter hamsters aan’ gaat over allerlei dingen die Bibi zelf heeft meegemaakt als vrijwilliger bij de dierenambulance. Alle verhalen zijn echt gebeurd en Bibi was erbij! Dat maakt ‘We gingen achter hamsters aan’ extra leuk om te lezen.

Zo vertelt Bibi over een ontsnapte hamsterfamilie, een vleermuis die vastzit in de lift, over een zwaan die haar leven waagt voor de liefde en over een stoere kat die écht geen zin heeft om gered te worden door de brandweer. Het geeft een spannend inkijkje in het leven van een dierenhulpverlener op de ambulance. Zou het Bibi en haar collega’s lukken om de dieren in nood te helpen en te redden? Door het lezen van de verschillende verhalen wordt ook pijnlijk duidelijk dat het vaak mensen zijn die schuld hebben aan de ongelukken van de dieren.

‘We gingen achter hamsters aan’ is niet alleen maar spannend, maar soms ook best zielig. Het loopt namelijk niet altijd goed af. Zo is er een verhaal over een kat die is aangereden en niet meer te redden is. Maar ook dan is de dierenambulance er om voor het dier te zorgen. Bibi en haar collega maken de kat weer mooi, zodat zijn baasje op een waardige manier afscheid kan komen nemen. Ook dat hoort bij de taken van de dierenambulance. Wat een mooi werk hè?

Je leert ook nog eens erg veel van ‘We gingen achter hamsters aan’. Wist je dat de schaal van een schildpad ‘verschaalt’, zoals andere dieren vervellen? En dat je egeltjes in je tuin wel een gekookt eitje mag geven maar absoluut geen melk? En wel eens van een zwanentas en vleermuisdoos gehoord? Dat zijn voorwerpen die in de gereedschapsdoos van de dierenambulancemedewerkers zitten. Hartstikke informatief dus ook, dit dierenboek.

Op een heldere manier leert Bibi Dumon Tak jou van alles over dieren en haar vrijwilligerswerk als dierenhulpverlener. Er staan ook foto’s in, zodat je écht een beeld krijgt bij alle dierenambulanceverhalen. De taal is niet moeilijk, maar juist erg duidelijk en heel mooi geschreven. Er zitten ook allerlei grapjes in, Bibi en haar collega’s zullen ook maar wat lol hebben tijdens hun werk! Wat denk jij, is werken bij de dierenambulance later ook iets voor jou?

Lizan.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.