Warrior Cats - De wildernis inErin Hunter

Terug naar lijst
 

Warrior Cats - De wildernis in

Titel: Warrior Cats - De wildernis in
Auteur: Erin Hunter
Uitgeverij: Fantoom, 2009
ISBN: 978 90 78345 17 6
Illustraties:

Terug naar lijst

Poesiepoes? Nee, krijgskat!

Niets is zo fijn als met een opgekrulde spinnende kat op schoot een boek lezen. Maar niet alle katten hebben zo veel geluk als die van jou. Er zijn namelijk ook katten die in het wild leven: die zelf voor hun eigen voedsel moeten zorgen en geen baasje hebben om lekker tegenaan te kruipen. Dit zijn de krijgskatten die al eeuwenlang in het woud wonen. Het boek ‘Warrior Cats - De wildernis in' van Erin Hunter vertelt over de avonturen van deze dappere krijgskatten.

Rufus is een poesiepoes: een kat die bij de tweebeners woont, dagelijks een vers bakje brokjes krijgt en een kattenbak heeft. Samen met de buurkat kijkt hij iedere dag vanaf de schutting naar het woud in de verte. Ze hebben verhalen gehoord over de wilde katten die er wonen - dat ze dapper, wild en gevaarlijk zijn. Wanneer Rufus op een mooie dag achter een muis het woud in gaat, loopt hij pardoes een krijgskat tegen het lijf: ‘pas toen het zwakke geritsel achter hem veranderde in een luid, snel, naderend bladergekraak, besefte Rufus dat hij in gevaar was'....

Erin Hunter weet met haar verhalen over de krijgskatten een heel andere wereld te scheppen. Vanuit het perspectief van een kat ziet alles er namelijk anders uit: maanhoog is middernacht, kaalblad betekent winter en tweebeners dat zijn natuurlijk mensen. Gelukkig heeft de schrijfster handige kaartjes en namenlijsten opgenomen in het boek zodat je, als je het niet meer weet, het altijd weer terug kunt zoeken. Je moet even in het boek komen, maar als je eenmaal denkt als een krijgskat, wordt ‘Warrior Cats - De wildernis in' een verschrikkelijk spannend boek.

Want hoewel Rufus een poesiepoes is, mag hij toch aan de opleiding tot krijgskat in de Donderclan beginnen. En ja, een krijgskat worden - dat valt nog niet mee! Zeker niet als blijkt dat een andere kattenclan, de Schaduwclan, zich niet aan de eeuwenoude regels van het woud houdt. Rufus moet razendsnel een echte krijgskat worden die zijn eigen clan kan verdedigen.

Het was al voorbij maanhoog. ‘We moeten gaan slapen' miauwde hij. Maar hij kon zich niet voorstellen dat hij in slaap zou kunnen komen met het avontuur van morgen in zijn hoofd. O, wat leek zijn poesiepoesleven nu ver weg!

In de Verenigde Staten zijn de boeken van ‘Warrior Cats' heel erg populair. ‘De wildernis in' is het eerste boek dat Erin Hunter over de krijgskatten heeft geschreven. Het tweede deel, ‘Water en Vuur', is inmiddels ook in het Nederlands vertaald. Wie benieuwd is naar de volgende delen (en een beetje Engels kan lezen), kan alvast eens een kijkje nemen op www.warriorcats.com.

Jantine.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.