Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebbenMarjon Hoffman

Terug naar lijst
 

Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben

Titel: Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben
Auteur: Marjon Hoffman
Uitgeverij: Ploegsma Amsterdam, 2005
ISBN: 978 90 216 1759 6
Illustraties:

Terug naar lijst

Waarom het leuk/stom is om ‘Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben’ te lezen!

Ben jij enig kind? Dan is dit boek niks voor jou. Maar heb jij broers of zussen? Dan moet je vooral verder lezen, zeker als je niet ouder bent dan twaalf jaar! Marjon Hoffman heeft namelijk een boek geschreven boordevol tips over broers en/of zussen. Met ‘Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben’ wordt het pas echt leuk om met je familie om te gaan!

Het is je vast wel eens overkomen. Je favoriete programma komt op tv, maar laat nou net je broer op de bank zitten… mét de afstandsbediening in zijn hand! Of je moet boodschappen doen, maar je hebt er helemaal geen zin in. Herkenbaar?

Hoofdpersoon Victoria maakt het regelmatig mee. Ze is negen jaar en heeft een broertje van zes, Pieter, en een broer van elf jaar, Olivier. Gelukkig heeft ze een beste vriend, Kasper. Kasper woont aan de overkant van de straat en heeft twee oudere zussen. Om daar zo min mogelijk last en zoveel mogelijk plezier van te hebben, bedenken ze samen allemaal plannetjes en ze werken nog ook!

Victoria heeft bijvoorbeeld geen zin om boodschappen te doen, daarom zorgt ze ervoor dat haar jongere broertje het doet. Hoe dan?

‘Pietertje kijkt in mijn schrift en ziet de langzame tijden. Hij leest ze hardop: ‘mel-luk-haal-tijd el-luf mi-nu-ten, twa-luf se-con-den.’ Pieter kijkt mij aan en ik knik trots. ‘Ja, snel hè? En nu ga ik die tijd verbeteren, want op mijn lijstje staat weer melk.’ Pieter springt van de bank. ‘Dat kan ik veel sneller, mag ik het halen?’ vraagt hij enthousiast.’

Deze en andere tips vind je allemaal terug in ‘Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben’. Hoffman beschreef duidelijk hoe je de tips uit moet voeren. Aan het begin van elk hoofdstuk staat een lijstje met dingen, die je nodig hebt en aan het eind van het hoofdstuk stipt ze het een en ander aan, waarop je moet letten bij het uitvoeren van een plan.

Het boek is erg leuk geschreven. De gesprekken en beschrijving van de plannetjes zijn vaak grappig en de tekeningen maken het boek tot een leuk en gemakkelijk verhaal om te lezen.

Oja, nog even over die afstandsbediening. Wil je weten wat je moet doen? Gewoon de afstandsbediening verstoppen. Plak hem onder de tafel, of de bank en zeg dan tegen je broer dat het een wedstrijd is: zoeken! En wie hem het eerst vindt, mag zeggen waar jullie naar kijken. Natuurlijk vind jij hem het eerst! Succes verzekerd!

Veel plezier!

Anne.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.