Waar gaat Ollie naartoe?Juliette de Wit

Terug naar lijst
 

Waar gaat Ollie naartoe?

Titel: Waar gaat Ollie naartoe?
Auteur: Juliette de Wit
Uitgeverij: Lannoo, 2005
ISBN: 978 90 856 8231 8
Illustraties:

Terug naar lijst

Even plassen en dan mee in de bakfiets

Bibi moet plassen, maar er is niet doorgetrokken. Bibi gaat meteen op zoek naar de dader. Uiteindelijk vindt ze pappa: ‘Ik was het even vergeten!!! Ik ga meteen doortrekken, oké?’ En dan kan Bibi eindelijk plassen. Hè, Hè. Nu denk je dat ook als het boekje uit is: hè, hè, wat een flauw verhaaltje. Want dat is het, en het is ook een beetje flauw van de uitgeverij. Want eigenlijk is ‘Bibi moet plassen’ gemaakt, omdat de schrijver beroemd is en niet omdat het zo’n goed verhaal is. Barry Hay schreef namelijk de tekst. Hij is de zanger van de beroemde band The Golden Earring, een band die je ouders wel zullen kennen.

Maar er is ook iets goeds aan dit boek: de tekeningen van Sandra Hay zijn wèl leuk. Ze zijn stoer. Felle kleuren, bladvullend en stripboekachtig: een beetje zoals in de Kuifje-strips, maar dan iets slordiger. De mensen zijn niet echt mooi, maar wel zo getekend dat je er naar blijft kijken. En Barry Hay zelf is de pappa uit het verhaal, hij zit op de bank gitaar te spelen en heeft niet doorgetrokken. Oooo, wat stout!

De pappa uit ‘Waar gaat Ollie naar toe’ is geen stoute pappa. Hij is een lieve pappa die op zijn verjaardag op stap gaat met zijn dochter. Zo’n pappa die vast altijd doortrekt en leuke dingen doet. Net als in ‘Bibi moet plassen’ gaat het in dit boek vooral om de tekeningen. Juliette de Wit maakte een boek zonder woorden, maar wel met een verhaal. Samen met Ollie en haar vader stap je in het verjaardagscadeautje van pappa, de bakfiets, en ga je op reis. Op reis door Nederland: door de stad, de rivier, de duinen en het strand. Als je dan ook nog een lief zeehondje redt, dan kan je dag niet meer stuk.

Zie jij ook het zeehondje op de eerste bladzijde? Zie jij de zwemvliezen van de duiker? Zie je de bouwvakker in het wc-huisje - zou hij hebben doorgetrokken- ? Op de grote platen in ‘Waar gaat Ollie naar toe’ is van alles te zien. Een boek om samen met je kleine broertje of buurmeisje lekker door te bladeren. Een boek dat je vrolijk maakt. Want al gebruikt Juliette de Wit net als Sandra Hay felle kleuren, haar tekeningen zijn zonniger en liever. Ze maakt er echt gezellige plaatjes van; je wil zo mee met Ollie en haar pappa in de bakfiets.

Marjolein.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.