Vrolijk Pasen, PaultjeBrigitte Weninger

Terug naar lijst
 

Vrolijk Pasen, Paultje

Titel: Vrolijk Pasen, Paultje
Auteur: Brigitte Weninger
Uitgeverij: De Vier Windstreken, 2002
ISBN: 978 90 557 9658 8
Illustraties: Eve Tharlet

Terug naar lijst

Een konijn speelt voor paashaas

Het is Pasen wanneer de bomen groen worden, de bloemen bloeien en de vogels na de winterpauze weer beginnen te zingen. En natuurlijk, wanneer de paashaas de eieren verstopt. Maar het kan gebeuren dat de paashaas, die het toch al zo druk heeft, bij een gezinnetje met vijf kinderen vergeet langs te gaan. Dat is wat er gebeurt in het prentenboek 'Vrolijk Pasen, Paultje' van Brigitte Weninger met tekeningen van Eve Tharlet.

Paultje's broer, Max, vertelt dat mensen met Pasen gekleurde eieren zoeken. Paultje komt op het idee om zelf paashaas te spelen. Hij verzamelt kiezelstenen uit een rivierbedding - ze moeten eieren voorstellen - en hij maakt speelgoed voor zijn broertjes en zusjes. Als ze op paasochtend naar buiten komen, vinden ze de surprises rond hun hol verstopt. Paultje is vergeten voor zichzelf een cadeautje te maken. Hij doet alsof hij naar zijn surprise zoekt en… Tot zijn verbazing vindt hij een ei en een fluit van wilgenhout.

Haast iedereen kent de konijnenfamilie wel van de andere boekjes over Paultje. 'Vrolijk Pasen, Paultje' is dan ook niet verrassend. Het verhaal is voorspelbaar, vol clichés en zoet als de chocolade-eieren. Het zijn de illustraties die Paultje toch leuk maken, niet de tekst. De liefhebbers zullen met het boek zeker blij zijn.

Ania.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.