Vos en Haas op zoek naar koekSylvia Vanden Heede

Terug naar lijst
 

Vos en Haas op zoek naar koek

Titel: Vos en Haas op zoek naar koek
Auteur: Sylvia Vanden Heede
Uitgeverij: Lannoo, 2006
ISBN: 978 90 209 6613 8
Illustraties: Thé Tjong-Khing

Terug naar lijst

Vos en Haas in het groot

Wie kent ze niet: Vos en Haas. Beste vriendjes van iedereen die leert lezen. Sylvia Vanden Heede schreef al meerdere boeken over hen vol, en allemaal werden ze schitterend geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. En een prijzen dat het regent! In 2006 won Sylvia Vanden Heede nog een Zilveren Griffel voor ‘Vos en Haas en de dief van Iek' en in 2003 won Thé Tjong-Khing een Gouden Penseel voor zijn tekeningen in ‘Het woordenboek van Vos en Haas'.

De boeken van Vos en Haas zijn altijd leuk om te lezen en mooi om te zien. Maar wat ze extra leuk maakt is dat het échte leesboeken zijn voor beginnende lezers. Bij de twee nieuwste boeken over Vos en Haas ligt dat wel een beetje anders. Het zijn geen leesboeken maar prentenboeken. Ze zijn lekker groot en hebben dikke kartonnen bladzijden. In ‘Een buur voor Vos en Haas' komt Uil naast Vos en Haas wonen. Hij heeft alleen zoveel spullen dat zijn hele huis vol staat met allerlei dozen. Gelukkig weet hij een oplossing waarbij Vos en Haas hem kunnen helpen. ‘Vos en Haas op zoek naar koek' gaat over Vos die zin heeft in koek, maar dat nergens kan vinden. Haas zegt dat hij maar moet zoeken. Dus dat doet hij, in de tuin en in het bos. Als hij zonder koek weer thuiskomt hebben Haas en Uil een verrassing voor hem.

Het zijn wat simpele verhaaltjes. Maar eigenlijk gaat het in deze boeken ook niet echt om het verhaal. Het gaat om de tekeningen! Wat zijn die geweldig leuk! Natuurlijk tekent Thé Tjong-Khing Vos en Haas altijd al voortreffelijk, maar nu hij alle ruimte heeft en de tekeningen lekker groot zijn, zie je nog veel beter hoe prachtig ze zijn. Het zijn rijke tekeningen vol sfeer, kleur en details, die er stuk voor stuk om schreeuwen om als poster opgehangen te worden!

Misschien zijn deze boeken een teleurstelling voor de lezers die op een ‘echte' Vos en Haas hoopten, maar de meeste Vos en Haas-fans zullen van deze boeken smullen. En iedereen die nog te jong is om de eerdere boeken te lezen, kan nu ook kennis maken met dit hartveroverende duo, en na van deze twee prentenboeken genoten te hebben zo doorstomen naar de leesboeken!

Vos en Haas hebben een eigen website: http://www.vosenhaas.be.

Naomi.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.