Voor wie doe jij een moord? door Izzy LoveManon Sikkel

Terug naar lijst
 

Voor wie doe jij een moord? door Izzy Love

Titel: Voor wie doe jij een moord? door Izzy Love
Auteur: Manon Sikkel
Uitgeverij: Moon, 2013
ISBN: 978 90 488 1196 0
Illustraties:

Terug naar lijst

Liefde en spanning: een goede combinatie

Izzy Love, ook wel Isa genoemd, heeft een vriendje. En niet zomaar een. Ze heeft het mooiste, liefste, schattigste, leukste en grappigste vriendje dat er bestaat: Jules. Vindt zij in ieder geval. Ze is zó verliefd, dat ze nergens anders meer aan kan denken. Haar geluk kan dan ook niet op als ze twee weken lang bij hem mag logeren. Maar het wordt geen logeerpartij zoals ze die kent van vroeger, met vriendinnen. Toen ze probeerden om de hele nacht wakker te blijven en alleen maar lekkere dingen aten.

‘Geen chips, geen chocola en niemand om een kussengevecht mee te houden. En toch noem je dit óók een logeerpartijtje, denkt Isa. Ze kijkt op haar telefoon. Het is halfacht. De zon schijnt door het rolgordijn naar binnen. Ze moet vreselijk nodig naar de wc, maar is bang om weer opgesloten te raken. En de deur openlaten is ook eng.’

Isa slaapt in het huis van Jules’ moeder, en daar gaat het toch iets anders dan thuis. Niet alleen kookt ze raar en klemt de deur van de wc; ze ligt ook nog alleen op de logeerkamer. Hoewel ze de moeder van Jules een beetje raar vindt, en haar nieuwe vriend al helemaal, kan Isa toch genieten van de vakantie. Ze gaan lekker zwemmen, ijsjes eten en spelen detective.

Leuk; een kinderspelletje, zul je denken. Nee, Isa en Jules gaan écht op zoek naar een moordenaar. Toen Isa uit het station kwam, heeft ze een zwerfster een zakje Autodrop gegeven. Al snel hoort ze dat zij dood is. En dat is zo’n raar idee. Daar moeten ze iets mee.

Zouden die mensen aan de overkant van de straat er iets mee te maken hebben? Waarom luistert de politie niet écht naar kinderen? Hoe herken je een moordenaar?

Allemaal zaken waar je achter komt als je dit vijfde deel van Izzy Love, ‘Voor wie doe jij een moord? Door Izzy Love’ leest. Een boek dat geschreven is alsof het een detective is. De lezer én het hoofdpersonage weten niet wie er waarom dood is gegaan. Maar Manon Sikkel zou Manon Sikkel niet zijn, als alle gebeurtenissen niet met de liefde te maken hebben. Ook in dit deel spatten de vonken er vanaf, en blijft de liefde je verrassen.

Net als altijd maakt de schrijfster gebruik van beroemde liefdesverhalen. Die spelen altijd een rol op de blog van Izzy Love en door het verhaal heen. In dit boek gebruikt ze niet alleen verhalen over de liefde, maar van detectives en verhalen van filmmakers. Maar dat legt ze allemaal aan het eind uit!

Een échte Izzy Love dus weer, die, als je de vorige boeken gelezen hebt, precies aan de verwachtingen voldoet. Vond je het leuk? Dan moet je zeker ook ‘Heartbreakhotel door Izzy Love' lezen.

Julie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.