Volg je hartPat Zielow Miller

Terug naar lijst
 

Volg je hart

Titel: Volg je hart
Auteur: Pat Zielow Miller
Uitgeverij: Clavis, 2016
ISBN: 978 90 448 27439
Illustraties: Eliza Wheeler

Terug naar lijst

Een konijn op avontuur

Ken je dat? Dat je wakker wordt en zin hebt om op avontuur te gaan? Dát overkomt Konijn. De zon schijnt zijn donkere grijze houten huisje in, buiten lonkt het bos vol warmrode bomen. En in plaats van gewoon te gaan doen wat hij elk dag doet, pakt hij zijn koffer, zet hij zijn pet op en stapt op de fiets. De wijde wereld in!

Konijn heeft geen idee waar hij heen gaat. Hij volgt gewoon zijn hart. De wind blaast in zijn rug en al snel vliegt er een uil met hem mee.

‘Konijn wil graag de zee ruiken.
De weg langs de rivier brengt hem ernaartoe.’

Hij fietst in tekeningen zo groot als de bladzijde door de prachtigste landschappen. Tekenares Eliza Wheeler maakte voor ‘Volg je hart’ bijzonder fijne illustraties, waar veel meer op te zien is dan de tekst je vertelt. Door haar tomeloze fantasie in de fijnzinnige, gedetailleerde illustraties is dit prentenboek zo mooi. Zo voegt ze aan elke pagina kleine verhaaltjes toe: hier zie je een bruiloft, daar een grote kermis. Ook laat ze Konijn twee muizen in een bootje een lift geven, tekent plensbuien die over de pagina’s trekken en maakt de zee roze. Gekke dingen, maar toch heb je niet het gevoel dat het niet klopt.

Door haar kunstige tekeningen trekt de hele wereld aan je voorbij en reis je samen met Konijn mee. Net als Konijn kijk je je ogen uit in de grote stad: ‘wolkenkrabbers twinkelen als sterren in de lucht’. In de haven waar Konijn langskomt, zijn de gekste bruggen, boten en huizen te zien en is het goed zoeken naar het blauwe fietsje met Konijn erop. En het houdt maar niet op: met elke bladzijde die je omslaat, val je in een nieuw avontuur.

Konijn maakt allerlei omwegen, maar kiest elke keer zijn eigen weg. Onderweg maakt hij nieuwe vrienden. Samen reizen ze verder, door bossen met bomen vol huizen en over bergen. De hoogste berg reizen ze samen op. Daar zien ze de wereld aan hun voeten liggen. In dit vergezicht zie je de hele reis die je samen met Konijn en zijn vrienden hebt afgelegd. Het bos met de boomhuizen, de stad met de kermis, de rivier met de gekke bruggen. En daar heel in de verte…? Als je de weg afspeurt zie je het bos vol warmrode bomen. De weg bracht Konijn van huis langs avonturen en … weer terug!

Doordat de tekeningen in dit boek zo rijk zijn, maakt het niet zoveel uit dat het verhaal van Pat Zietlow Miller niet zo sterk is: op de illustraties is zoveel te zien dat je elke keer een nieuw eigen avontuur en verhaal bedenkt.

Carlijn.

Vond je dit boek leuk? Lees dan ook het boek ‘De wonderlijke hoed van Beer’ van Imai Ayano.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.