Voetbal!Catherine Saunders

Terug naar lijst
 

Voetbal!

Titel: Voetbal!
Auteur: Catherine Saunders
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, 2007
ISBN: 978 90 475 0163 3
Illustraties:

Terug naar lijst

Voetballen: iets voor jou?

Als voetballen je hobby is, heb je eigenlijk niet zo veel nodig. Behalve een bal dan. Want voetballen kun je op straat, op het schoolplein, in het park, in het speeltuintje of op de camping. Voetballen doe je in je eentje, met je broer, je voetbalteam, je klasgenoten, of met de buurkinderen. En als het slecht weer is, kijk je gewoon naar voetbal op de televisie. Als je helemaal gek bent op voetbal, speel je vast al bij een voetbalclub. Maar misschien wil je wel extra veel leren. Het kan ook dat je nog niet weet of je op voetbal wilt. Als je dan dit boek ‘Voetbal!’ leest, kom je er alles over te weten!

Het boek is opgedeeld in verschillende thema’s. Allereerst gaat het over wat je nodig hebt om te beginnen, bijvoorbeeld wat voor outfit je aandoet. Daarna kun je alles lezen over de basistechnieken. Met behulp van foto’s zie je hoe je bijvoorbeeld het beste kan dribbelen, koppen en schieten. Daarnaast lees je hoe echte profvoetballers dit doen. Als je de basistechnieken kent, is dat natuurlijk hartstikke handig. Maar voetbal is meer. Je moet ook in een team kunnen spelen. En kun je een bal nog steeds zo mooi trappen als er een tegenstander op je af komt gesprint? In het thema ‘De wedstrijd’ krijg je tips over hoe je het beste kunt aanvallen of verdedigen. En ook wat je moet doen als je in de goal staat en keeper van je team bent.

De heldere foto’s in ‘Voetbal!’ zorgen ervoor dat je meteen zin krijgt om naar buiten te gaan en een potje te gaan voetballen. Gelukkig hebben de schrijvers eraan gedacht dat er tegenwoordig ook heel veel meisjes voetballen. Die staan dan ook net zo vaak op de foto’s.

Als je zelf al op voetbal zit, komen de tips uit ‘Voetbal!’ je waarschijnlijk bekend voor. Je trainer heeft ze je vast al eens verteld. Dan weet je natuurlijk wel hoe je een bal onder controle moet krijgen, of wat een sliding is. Maar misschien kende je nog niet alle trucjes die in dit boek staan! De uitleg bij de oefeningen is soms best ingewikkeld. Dan heb je waarschijnlijk meer aan een voetbaltrainer die het je voordoet. Want om nou met een boek in je hand een balletje te gaan trappen… Het is leuk om over voetbal te lezen, maar nog leuker om het gewoon te doen. Dus als het even kan: verzamel al je vriendjes, pak een bal en beginnen maar!

Juulke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.