Verliefd op de verkeerdeMaren Stoffels

Terug naar lijst
 

Verliefd op de verkeerde

Titel: Verliefd op de verkeerde
Auteur: Maren Stoffels
Uitgeverij: Leopold, 2014
ISBN: 978 90 258 6585 6
Illustraties:

Terug naar lijst

Hartendief

Kaj heeft donkerbruine ogen met gele stipjes. ‘Net dubbelvla’. En Evi is tot over haar oren verliefd op hem. Zou het tijdens het schoolkamp dan eindelijk iets worden?

Als het aan Evi’s vriendin Anouk ligt wel, maar dan moet Evi eerst over haar eigen verlegenheid heenstappen. En jammer genoeg is dat ook niet het enige wat haar in de weg staat…

In ‘Verliefd op de verkeerde?’ van Maren Stoffels gaat Evi’s klas op schoolkamp. Voor Evi is dat dé kans om een paar dagen met Kaj op te trekken. Kajs vriend Jelle krijgt ze er gratis bij, en ook haar vriendin Anouk gaat mee. En dan is er nog Nona, een grote pestkop die niets liever doet dan Evi het leven zuur maken. Als Nona’s zonnebril op de eerste avond van het kamp gestolen wordt, schuift ze het dan ook gelijk op Evi. Maar het blijft niet bij Nona’s zonnebril, want de volgende ochtend is Casper zijn horloge kwijt. Wéér geeft Nona Evi de schuld en die besluit dan dat er slechts een ding op zit. Ze moet de echte dader zien te vinden. Maar wil Evi wel weten wie de dief is?

Evi wiebelt heen en weer op haar voeten. Ze heeft kramp, maar ze durft niet overeind te komen om haar benen te strekken. Hoe lang duurt het nog voordat de dief komt? Op dat moment hoort ze een tak kraken. Evi rekt haar nek zo ver als ze kan. Ze kijkt tussen de bladeren door. Laat het Kaj niet zijn. Niet Kaj, niet Kaj…

‘Verliefd op de verkeerde?’ gaat over verliefdheid maar is ook erg spannend. Terwijl er tussen Evi en Kaj iets begint te bloeien, worden er nog steeds spullen gestolen en proberen Anouk en Evi de dief te ontmaskeren. Evi’s vlinders voor Kaj spelen wel een grote rol in ‘Verliefd op de verkeerde?’, maar Maren Stoffels wil haar lezers ook meegeven hoe belangrijk vriendschap en zelfvertrouwen zijn. Soms zou Evi meer zo willen zijn zoals haar vriendin Anouk. Die durft alles en is niet bang voor Nona of andere pestkoppen. Anouk staat ook altijd voor Evi klaar. Maar Evi moet uiteindelijk zelf Kaj veroveren en tegen Nona in opstand komen. Alsof verliefd zijn nog niet moeilijk genoeg is!

Maren Stoffels bracht toen ze 15 jaar was al haar eerste boek uit: 'Dreadlocks & lippenstift' Tien jaar later weet ze nog steeds hoe ze leuke meidenboeken moet schrijven! In 'Verliefd op de verkeerde'  gebeurt van alles, je hoeft je dan ook geen moment te vervelen. En als je tijdens het lezen denkt te weten hoe het afloopt, kun je dat zomaar eens mis hebben. Lezen dus!

Kim.

Lees je graag over meiden met boy troubles? Probeer dan ‘Superlijm’ van Joany Buenen eens!

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.