Tyrannosaurus DrupJulia Donaldson

Terug naar lijst
 

Tyrannosaurus Drup

Titel: Tyrannosaurus Drup
Auteur: Julia Donaldson
Uitgeverij: Gottmer, 2008
ISBN: 978 90 257 4359 8
Illustraties: David Roberts

Terug naar lijst

Natte sla alstublieft, met blaasjes als het kan

De meeste dinosaurussen houden van brullen. Zo ook de Tyrannosaurus – je weet wel, die hele grote dino met die gigantische bek. Hij brult en brult en brult. Hij brult: ‘lekker jagen! pas maar op!’ en ‘hou je druipsnuit, anders eten we je op!’. Maar wat nu als je een dino tegenkomt die niet van brullen houdt? Grote kans dat het een Druipsnuit-dinosaurus is. Die zwemt in het water en tettert erop los: ‘lekker slurpen! waterkroos met algensap!’ en ‘lekker eten, we nemen nog een hap!’.

Tjsa, je zult vast wel begrijpen dat deze dino’s geen vrienden zijn! In ‘Tyrannosaurus Drup’ van Julia Donaldson en David Roberts komt de jonge Druipsnuit-dino Drup per ongeluk terecht bij een gezin Tyrannosaurussen. Moeder Cruella en vader Carnivorus zijn ondanks hun harde gebrul niet zo heel slim. Dat Drup niet zo’n goede Tyrannosaurus is – een Tyrannosaurus die graag sla eet? - zien ze wel. Maar doorhebben dat het een Druipsnuit is? Nee….

David Roberts heeft ‘Tyrannosaurus Drup’ van prachtige tekeningen voorzien. De Tyrannosaurussen zien er rood en groot uit, met gemene tanden en klauwen. Maar toegegeven, ook wel een heel klein beetje dom. Drup is klein en groen, en heeft een grote druipsnuit waarmee hij hard kan tetteren. Julia Donaldson vertelt het verhaal van Drup in korte aanstekelijke versjes. De stukjes tekst zijn helder en kort, maar vooral met humor geschreven. Samen met de prachtige tekeningen, is ‘Tyrannosaurus Drup’ een heerlijk voorleesboek.

En Drup? Die snapt gelukkig wel dat hij niet bij die domme Tyrannosaurussen hoort. Hij gaat op onderzoek uit en vind zijn vriendjes al snel in een meer in de buurt. En de familie Tyrannosaurus? Tsja, die blijkt bang te zijn voor water….

‘Aan de kant! riep Carnivorus. Ik heb honger. Hollen hup! Jullie zijn al net zo slap als die Tyrannosaurus Drup! En hij stapte op de boomstam en hij maakte zich niet dik. Tot hij in het water staarde en in de lucht sprong van schrik!’

Jantine.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.