TwisterJuliette Forrest

Terug naar lijst
 

Twister

Titel: Twister
Auteur: Juliette Forrest
Uitgeverij: Van Goor, 2018
ISBN: 978 90 00 36364 3
Illustraties:

Terug naar lijst

Als een wervelwind

Zodra je ‘Twister’ van Juliette Forrest in handen hebt, weet je dat je te maken hebt met een bijzonder boek. De kaft voelt verfijnd aan en de glimmers zijn een lust voor het oog. Op de voorkant staat ‘Waar magie wervelt, kruipt het gevaar dichterbij’ en dat ligt zowel een tipje van de sluier op als dat het nieuwsgierig maakt. Het zorgt er samen met het omslag en de tekst op de achterkant voor dat je verwachtingen torenhoog zijn voor je zelfs maar begonnen bent.

‘Twister’ gaat over een meisje genaamd Twister. Haar vader is al een tijdje verdwenen en haar moeder is er kapot van. Twister gelooft niet dat hij hun zomaar in de steek heeft gelaten en ze maakt zich dan ook erg veel zorgen. Ze zou er alles voor over hebben om hem weer te zien. Twister komt erachter dat ze haar vader zou kunnen terugvinden met behulp van een speciale, magische ketting. Maar dat is niet zonder risico’s. Er is namelijk iemand die de ketting graag voor kwade bedoelingen wil hebben en die daarbij moeiteloos over lijken gaat…

‘Twister’ is met zorg geschreven door Juliette Forrest. Over ieder woord lijkt te zijn nagedacht. De uitwerking van de zinnen is betoverend. Alles is zo zintuigelijk beschreven dat je het helemaal voor je ziet en je het zelfs kan horen, ruiken en voelen: ‘Maar de vogels floten, de bloemen wiegden heen en weer en de krekels maakten sprongetjes omdat het gras ze kietelde.’. Dit soort zinderende zinnen maken ‘Twister’ een genot om te lezen. Het taalgebruik past ook nog eens goed bij het personage Twister. De zinnen zijn net zo sprankelend, dromerig en speels als dat zij is. Daardoor heb je helemaal het idee dat je alles met haar meebeleefd en word je compleet in het verhaal getrokken en erdoor opgeslokt.

De hoge verwachtingen waarmee je aan ‘Twister’ begint, worden zeker waargemaakt. Van begin tot eind weet het boek op verschillende manieren te verrassen, door de levendige personages en de vele onverwachte twisten. Al het wonderlijke wat er gebeurt, doet je versteld staan. Toch schuwt Juliette Forrest ook geen gruwelijkheden, die je doen huiveren en er soms zelfs voor zorgen dat je tot tranen toe wordt geroerd. Twister maakt namelijk, naast de slopende zoektocht naar haar vader, als het mikpunt van pesterijen door één bepaalde klasgenoot heel wat mee. Maar het is Twister zelf die je er weer bovenop helpt, door de manier waarop zij in het leven staat: krachtig en heldhaftig. Er komt vermoedelijk niet nog een boek over Twister: het verhaal lijkt aan het eind echt afgerond en dat is jammer. Van dit bijzondere meisje kun je werkelijk geen genoeg krijgen.

Suzan.

Leestip: Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschapvan Jessica Townsend is ook een verhaal vol magie en bijzondere gebeurtenissen.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.