Torak en Wolf – De verbroken eedMichelle Paver

Terug naar lijst
 

Torak en Wolf – De verbroken eed

Titel: Torak en Wolf – De verbroken eed
Auteur: Michelle Paver
Uitgeverij: The House of Books, 2008
ISBN: 978 90 443 2147 0
Illustraties:

Terug naar lijst

Prooi en jager
 

Zesduizend jaar geleden was de wereld heel anders. Een groot deel van Noordwest-Europa was met het Woud bedekt en de mensen leefden in stammen bij elkaar. Ze wisten nog niet hoe ze gewassen moesten verbouwen, maar ze wisten wel alles van de dieren, bomen, stenen en planten in het Woud. De spannende boekenreeks ‘Avonturen uit een magisch verleden’, over Torak en zijn trouwe wolvenvriend Wolf, speelt in die tijd.

'Torak keek naar de gezichten die hem omringden. Deze mensen hadden hem in de stam opgenomen nadat zijn vader was gedood. Hij woonde al twee zomers bij hen. Ze waren hem gaan vertrouwen. En daar zou nu een einde aan komen.'

In het boek ‘Verstoten’ draagt Torak een vreselijk geheim met zich mee: op zijn borst staat al een tijdje het teken van de Zieleneters, een groepje kwaadaardige magiërs dat de macht wil krijgen over alle bewoners van het Woud. Wanneer Toraks tatoeage ontdekt wordt, verstoten de stammen hem omdat ze bang zijn dat hij nu ook een Zieleneter is. Vanaf dat moment is het alsof hij nooit bestaan heeft; iedereen die hem tegenkomt, mag hem doden. Gelukkig is Wolf er, en ook Toraks beste vrienden Renn en Bale laten hem niet in de steek. Opgejaagd als prooidieren doen ze alles om te overleven. Maar de rollen worden omgedraaid als Bale in het volgende boek ‘De verbroken eed’ door een van de Zieleneters vermoord wordt. Nu is Torak de jager: hij is uit op wraak en zal niet rusten voordat hij de moordenaar gevonden heeft.

'Verstoten’ en ‘De verbroken eed’ zijn twee prachtige boeken over vriendschap, magie en leven in en met de natuur. Het is Toraks lot te strijden tegen de kwaadaardige Zieleneters, en die strijd is spannend, van begin tot eind.

Het is niet alleen mooi om te lezen over Toraks strijd en de vriendschap tussen Torak en Wolf, ook de manier waarop schrijfster Michelle Paver het gedrag van verschillende dieren en het leven in de natuur beschrijft, is heel echt en geloofwaardig. Ze deed veel onderzoek om dat te bereiken. Voor ‘Verstoten’ stond ze neus aan neus met elanden in een elandenreservaat in Noord-Zweden, en voor ‘De verbroken eed’ bezocht ze het grootste oerbos dat er nog in Europa is, Bialowieza in Oost-Polen. Ook werd ze goede maatjes met de wolvenwelpjes van het UK Wolf Conservation Trust, een organisatie in Engeland die zich inzet voor de bescherming van de wolf.

Verstoten’ en ‘De verbroken eed’ zijn het vierde en vijfde boek uit de serie ‘Avonturen uit een magisch verleden’. Op zich zou je best met ‘Verstoten’ kunnen beginnen; het verhaal bevat genoeg flashbacks die een deel van de voorgeschiedenis uitleggen. Maar waarom zou je dat doen, als er nog zoveel moois te lezen valt?

Marlous.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.