Tijs en de eenhoornImme Dros

Terug naar lijst
 

Tijs en de eenhoorn

Titel: Tijs en de eenhoorn
Auteur: Imme Dros
Uitgeverij: Querido, 2015
ISBN: 978 90 451 1844 4
Illustraties: Harrie Geelen

Terug naar lijst

Eenhoorns bestaan wél

Tijs is verhuisd. Naar een mooi, groot huis, met een joekel van een tuin en een bos om in te spelen. Zijn broers Hein en Hannes kunnen hun geluk niet op, maar Tijs kan alleen maar denken aan zijn oude huis. Daar stond alles nog op de juiste plek en had hij Jan en Lies om mee te spelen. Na twee weken in het nieuwe huis vindt Tijs het welletjes, hij gaat naar huis. Alleen weet hij niet precies hoe hij daar moet komen. Tussen de hoge gebouwen en in het lawaai van de stad raakt hij algauw de weg kwijt. 'Muziek, geschreeuw, gerammel, geronk, getoeter. Mensen drongen langs hem druk pratend in telefoons. En niemand van al die mensen lette op Tijs.'

In 'Tijs en de eenhoorn' is Tijs niet de enige die de weg kwijt is. De eenhoorn weet het ook niet zo goed meer. Hij is het behoorlijk zat dat hij niet bestaat en nergens bij hoort. Of heb jij wel eens een eenhoorn gezien in de dierentuin? Misschien naast de zebra’s, of de neushoorns? De eenhoorn uit 'Tijs en de eenhoorn' kan niet geloven dat hij niets is. Daarom gaat hij op onderzoek uit. Als hij Tijs tegenkomt wordt hij algauw blij verrast, Tijs kan hem horen en zien! Zou hij dan toch bestaan, bij iemand horen?

'Ik wil bij jou horen,' zei de eenhoorn. 'Goed?' Tijs zei meteen ja. Zoiets had hij niet durven hopen. Hij kreeg een eenhoorn, en hij was niet eens jarig. Ze liepen met elkaar een paar rondjes om de toren. En met elkaar keken ze naar de wijde wereld. 'Jij weet waar je niét naartoe wil,' zei de eenhoorn. 'Maar weet je dan ook waar je wél naartoe wil?'

Tijs weet heel goed waar hij naartoe wil en de eenhoorn komt daarbij uitstekend van pas. Magisch als hij is, kan hij zo groot en zo klein worden als maar kan. En dat is heel erg handig als je even over die hoge gebouwen heen wilt kijken, om te zien waar je naartoe moet. Maar hoe blij Tijs ook is met zijn eenhoorn, dat dwalen door de stad wordt steeds minder leuk. Hij wil naar huis, maar waar is dat?

'Tijs en de eenhoorn' gaat over de zoektocht van een kleine jongen en een magisch dier. Beide zijn op zoek naar iets anders en vinden de oplossing bij elkaar. Imme Dros en Harrie Geelen hebben er een prachtig boek van gemaakt. Dat is te danken aan een hartverwarmend verhaal en fantastische illustraties. De kleuren springen van de pagina’s af en er is zóvéél moois te zien. Geelen maakt gebruikt van magische krijtjes, dat is wel duidelijk. Net als Tijs, die zijn eenhoorn steeds in verschillende kleuren en vormen tot leven roept. Daar worden de eenhoorn en dit boek nog eens éxtra bijzonder van.

Kim.

Leestip: Imme Dros en Harrie Geelen maken wel vaker mooie boeken samen. Bijvoorbeeld 'Het boeboek', dat is ook nog eens heel erg grappig!

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.