Thomas kan vliegenPhilip Waechter

Terug naar lijst
 

Thomas kan vliegen

Titel: Thomas kan vliegen
Auteur: Philip Waechter
Uitgeverij: Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, 2015
ISBN: 978 90 896 7133 2
Illustraties:

Terug naar lijst

Thomas vliegt zelf

Vogels kunnen vliegen, bijen kunnen vliegen, maar mensen helaas niet. Tenminste, de meesten niet, want Thomas kan het wel! Als Thomas nog heel klein is, vliegt hij voor het eerst. Zijn ouders kijken eigenlijk uit naar het moment dat hij gaat kruipen. Maar Thomas gaat niet kruipen, hij gaat vliegen. Thomas vliegt de wandelwagen uit, zo de wijde wereld in.

In het begin zijn de ouders van Thomas behoorlijk ongerust, maar al snel zijn ze er aan gewend. ‘Het is zoals het is. Thomas is onze zoon en hij is precies goed zo!’ Op een dag in de herfst willen zijn ouders op vakantie naar de zon, met het vliegtuig. Thomas wil niet mee in het vliegtuig, ‘Ik vlieg natuurlijk zelf!’ Op het vliegveld nemen ze afscheid. Wanneer het vliegtuig vertrekt, begint ook Thomas aan zijn vlucht. Het wordt een spannende en mooie reis. Als Thomas een groep vogels tegenkomt die samen op reis naar Afrika zijn, besluit hij met ze mee te vliegen.

Er werd gekletst en gekwetterd, gegrapt en gegeten. Het was echt een geweldige reis. Maar toen gebeurde er onverwacht iets vervelends. Meneer Mortel, de beroemde en beruchte vogelvanger, was zijn akelige hobby weer aan het uitoefenen. Het duurde niet lang of één van de vogels fladderde zijn net in.

In ‘Thomas kan vliegen’ lees je hoe Thomas en de vogels er alles aan doen om het vogeltje, de kleine Hubertus, weer bij de groep terug te brengen. Dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Als Thomas zich volplakt met veren, een snavel opzet en vogelgeluiden laat horen, is meneer Mortel afgeleid. Meneer Mortel ziet de vogel en rent meteen naar buiten, want die bijzondere vogel wil hij natuurlijk vangen. Ondertussen bevrijdden de vogels Hubertus en ook 82 andere vogels die meneer Mortel tot nu toe had gevangen. Het wordt een groot feest en overal komen vogels vandaan om dit te vieren. Voor Thomas is het moment aangebroken om afscheid te nemen, zijn ouders zitten natuurlijk op hem te wachten. Kleine Hubertus vliegt met hem mee. ‘Op vakantie, naar de zee, de warmte en de zon, dat had hij altijd al eens gewild.’

‘Thomas kan vliegen’ is een prachtig boek. Philip Waechter heeft het boek geschreven en getekend en daarmee weer een succes aan zijn oeuvre toegevoegd. Het verhaal is erg grappig en de vrolijke tekeningen maken het nog leuker. Het verhaal is in makkelijke en duidelijke woorden geschreven. Het boek heeft veel te bieden; fantasie, humor, een mooi avontuur, alles wat je in een mooi prentenboek wenst. Al na de eerste pagina weet je dat dit boek tot één van je favorieten gaat horen. Het is genieten tot het eind, waarna je met een grote glimlach het boek weer dicht kan doen.

Bregje.

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer boeken van Philip Waechter? Lees dan ook het mooie prentenboek ‘Ik’

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.