Tante TroelaDavid Walliams

Terug naar lijst
 

Tante Troela

Titel: Tante Troela
Auteur: David Walliams
Uitgeverij: Clavis, 2015
ISBN: 978 90 448 2407 0
Illustraties: Tony Ross

Terug naar lijst

Aangenaam kennis te maken..

Ze heeft een verschrikkelijke berguil die ze wormen voedt met haar eigen mond. Ze is een verschrikkelijke valsspeler en spreekt in verschrikkelijke babytaal. En wat nog verschrikkelijker is, is dat ze er alles aan doet om haar zin te krijgen. Zelfs als ze hiervoor haar eigen familie uit de weg moet ruimen.

Dit is Stella´s tante Alberta.

De jonge Stella Saxby is de enige erfgename van het landgoed Saxby Hall, haar thuis. Haar tante wil niks liever dan het huis voor zichzelf. Dat weet iedereen. Waarschijnlijk is ze daarom zo ontzettend gemeen. Als Stella op een dag wakker wordt, is er niemand anders dan haar afschuwelijke tante Alberta. O, en niet te vergeten de verwarde butler Gibbon, die het vloerkleed schoonmaakt met een grasmaaier en het gras poetst met een vaatdoek. Haar ouders zijn nergens te bekennen. Heeft tante Alberta er soms iets mee te maken? Al gauw blijkt dat Stella de gruwelijke strijd met haar tante aan moet gaan om Saxby Hall te redden. En dan lijkt het er ook nog te spoken..

Als ze niet bewoog en geen enkel geluid maakte, zou ze geen gevaar lopen, dacht ze. Wie of wat het ook was, zou dan wel weggaan. Maar haar hart bonsde in haar borst. BONS BONS BONS. Zo hard dat het haar zou verraden. BONS BONS BONS. In de stilte van de kelder leken het wel donderslagen. BONS BONS BONS. Stella hield haar adem in. En ineens hoorde ze in de duisternis een stem.

De meesterverteller David Walliams zet met veel humor een spannend verhaal op papier. Het boek begint met geweldige zwart-wit tekeningen van illustrator Tony Ross die je kennis laat maken met de personages en het landgoed Saxby Hall. In elk hoofdstuk vind je kleine plaatjes die je het verhaal intrekken. Vooral als de auteur bizarre situaties opsomt, zoals alle vreemde dingen die butler Gibbon doet, zijn de tekeningen erg grappig.
De personages hebben allemaal een eigen, aparte manier van spreken. Je weet meteen wie er aan het woord is. Het kost helemaal geen moeite om de personages voor je te zien.

‘Tante Troela’ is een dik boek, maar maak je niet druk, je hebt hem zo uit! Het is namelijk erg moeilijk om hem weg te leggen. De strijd tussen Stella en haar tante is even gruwelijk als komisch en vol verrassingen.
Net als je denkt dat je de plannen van tante Alberta hebt uitgevogeld.. Net als je denkt dat je het mysterie van Stella´s ouders hebt opgelost.. gebeurt er weer iets heel onverwachts! Doorlezen dus!
Langzaam vallen alle puzzelstukjes in elkaar en komen er nog veel meer familiegeheimen aan het licht.. Durf jij kennis te maken met Stella’s Tante Troela?

Kelly.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.