SupervriendenFiona Rempt

Terug naar lijst
 

Supervrienden

Titel: Supervrienden
Auteur: Fiona Rempt
Uitgeverij: Gottmer, 2006
ISBN: 978 90 257 4137 2
Illustraties: Noƫlle Smit

Terug naar lijst

Allemaal vriendjes

Net als jij hebben dieren vaak vriendjes. Honden begroeten elkaar op het uitlaatveldje, eenden zwemmen meestal in groepjes en je hebt misschien wel een kat die naar buiten wil als er een andere kat in de tuin zit (al is dat af en toe ook om een robbertje te vechten...). Maar een varken dat vrienden is met een eend? Of een kikker, een eend en een slak? Dat kan niet, zul je zeggen. Maar wél in deze prentenboeken!

In ‘Klipperdeklop' van Nicola Smee bestaat de vriendengroep uit een paard, een kat, een hond, een varken en een eend. Ze wonen allemaal op een boerderij en op een dag vraagt meneer Paard wie er zin heeft in een ritje. Poes is meteen enthousiast, en al snel klimmen ook Hond, Varken, en Eend op zijn rug. Het hobbelt flink, daarboven op meneer Paard, maar toch willen ze steeds sneller:

''Kunt u iets sneller, meneer Paard?'
vragen Poes
en Hond
en Big
en Eend.
‘Ja zeker,' zegt meneer Paard.
‘Maar hou je goed vast!'

Klipperdeklop klipperdeklop
Sneller, sneller!
Sneller, sneller!'

Meneer Paard gaat steeds sneller, tot de andere dieren bijna van zijn rug af vallen! Als dat maar goed gaat... Gelukkig zijn er op een boerderij veel hooibergen!

Je wordt meteen vrolijk van dit lieve boek! Bovendien zorgen de eenvoudige tekeningen, bestaande uit zwarte lijnen met een kleurtje, en de korte, goed leesbare tekst ervoor dat de allerkleinsten het verhaal ook kunnen volgen.

Iets ingewikkelder, maar ook nét ietsje ontroerender, zijn het verhaal én de tekeningen van ‘Supervrienden' van Fiona Rempt en Noëlle Smit. Slak is jarig, en Kikker, Eend, Bever, Mier, Mol en Eekhoorn komen langs. Voordat Slak cadeautjes uitpakt, eten de vriendjes eerst taart:

‘Heel diep ademt Slak in en hij blaast alle kaarsjes in één keer uit.
Een wens doen, een wens doen...' zingt Kikker.
Daar hoeft Slak niet over na te denken.
Hij doet een heel bijzondere wens.'

Vervolgens pakt Slak zijn cadeautjes uit: een zelfgemaakte stoel, spijkers van dennennaalden, een stel planken en nog veel meer waarvan Slak niet zo goed weet wat hij ermee aan moet. Maar al die kadootjes bij elkaar zorgen ervoor dat Slaks bijzondere wens tóch uitkomt!

‘Supervrienden' is een erg ontroerend prentenboek. De dierenvriendjes zijn prachtig getekend en hun idee, om met allerlei kleine kadootjes Slaks grootste wens uit te laten komen, maakt dat je meteen verliefd op ze wordt. Wat een goed idee! Als je het boek uit hebt, heb je de hoofdpersonen voorgoed in je hart gesloten en weet je het zeker; jij wilt ook zulke vriendjes!

Bianca.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.