SUPERBEESJE is al onderwegGuido van Genechten

Terug naar lijst
 

SUPERBEESJE is al onderweg

Titel: SUPERBEESJE is al onderweg
Auteur: Guido van Genechten
Uitgeverij: Clavis, 2011
ISBN: 978 90 448 1598 6
Illustraties: Guido van Genechten

Terug naar lijst

Een heel speciaal lieveheersbeestje


‘10..9..8..7..6..5..4..3..2..1..’. En we tellen af voor het verhaal overrrrr: ‘SUPERBEESJE is al onderweg ’ van Guido van Genechten! Eigenlijk vlieg je door het verhaal heen, want SUPERBEESJE (ja dat klopt, zonder ‘t’ in dit geval) is een lieveheersbeestje dat heel snel kan vliegen. En heel sterk is. En slim. Dat is fijn, want in dit prentenboekverhaal zit een aantal grote dieren in nood. Zij moeten heel snel geholpen worden. Anders loopt het niet goed af met ze. Maar hoe doe je dat als je zo klein bent? Dan moet je vast een superheld zijn. Een hele speciale!

Ergens in Afrika zit een olifant vast in de modder…(…) In de hete Saharawoestijn staat een kameel helemaal uit te drogen..En op het strand van een Kaaimaneiland is een verdwaalde walvis aangespoeld…

Tja…ga er maar eens aan staan. …’Maar kijk, Superbeesje is al onderweg!’. Je ziet Superbeesje over de bladzijden heen schieten op weg naar de dieren in nood. Hoe zo’n klein beestje dat kan? Nou kijk: Superbeesje is aan de ene kant een heel gewoon lieveheersbeestje. Hij heeft een zwart koppie en rode vleugels met zwarte stippen. Niets bijzonders. Maar dan komt het: zijn achterlijfje bestaat uit een schild, net als bij een ridder. Dat maakt hem heel sterk. En zijn staartje is een supersonische motor waar vuurvlammen uit komen, net als bij een raket. Tja, dán lukt het wel om heel snel de wereld over te vliegen en dieren te gaan redden!

‘Met zijn superkrachtige olifantenzuignap trekt hij die moddervette goedzak zo weer uit de puree’

en ‘Met zijn wonderbaarlijke watertank vult hij die kamelenbulten in een wip weer bij’

en ‘Met zijn onwaarschijnlijke turboduwer geeft hij die arme walvis een flinke zet, zo weer de zee in’.

Ah… dat is zijn truukje. Superbeesje heeft allerlei gigahandige hulpmiddelen waarmee hij van alles kan doen! 

Guido van Genechten heeft al heel veel prentenboeken gemaakt. Misschien ken je de serie van ‘Rikki’ of van ‘Klein wit visje’. Hij schrijft én tekent al zijn boeken zelf. Ook in ´SUPERBEESJE is al onderweg´ (dat hij voor de Kinderboekenweek 2011 met het thema ‘superhelden’ heeft geschreven) kan je zijn tekenstijl duidelijk herkennen: op twee bladzijden zie je steeds één grote, kleurrijke prent. De tekeningen stralen iets lieflijks en gemoedelijks uit. Je ziet er niet heel veel op (bijvoorbeeld alleen maar een slang die in de knoop zit in het gras), maar toch genoeg om er leuke gesprekjes over te kunnen hebben. Zo kan je de dieren benoemen. Je kunt bespreken waar en hoe ze leven. En hoe zitten die gigahandige hulpmiddelen toch in elkaar? In 'SUPERBEESJE' gaat alles toch net even weer anders dan normaal. En dat vind jij vast erg leuk!

Carol.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.