Stad van sterrenMary Hoffman

Terug naar lijst
 

Stad van sterren

Titel: Stad van sterren
Auteur: Mary Hoffman
Uitgeverij: Van Goor, 2003
ISBN: 978 90 000 3523 6
Illustraties:

Terug naar lijst

Twee boeken om in een ruk uit te lezen!

Stel je voor: je ligt 's avonds in bed in je eigen vertrouwde kamer en valt in slaap. Maar als je wakker wordt, ben je in een Italiaanse stad, vier eeuwen geleden. Een stad die op het water drijft, met zijn eigen regels en geheimzinnige vrouwen met maskers. Wat doe je dan?

Mary Hoffman is de schrijfster van de Stravaganza-trilogie die bestaat uit 'Stad van maskers', 'Stad van sterren' en 'Stad van bloemen'. De eerste twee delen zijn al uit en het derde deel komt in het voorjaar van 2005 in de winkel. Mary Hoffman is een Engelse schrijfster, die in Nederland vooral bekend is door de twee boeken 'Aarde, vuur, water en lucht' en 'Zon, maan en sterren'. De schrijfster was op vakantie in Italië en kreeg toen het idee voor de Stravaganza-trilogie. Ze nam uit de stad Sienna een tegeltje mee van een vliegend paard en dit inspireerde haar tijdens het schrijven. Ze nam zelfs Italiaanse les, zodat ze de boeken over het oude Italië beter kon schrijven!

De hoofdpersoon van het eerste boek is de Engelse Lucien. Hij heeft kanker. Alles verandert als hij een bijzonder notitieboek krijgt van zijn vader. Het blijkt dat Lucien een Stravagante is; iemand die kan reizen naar een andere plaats en tijd. Hij komt terecht in Bellezza, een stad in Talia, vier eeuwen eerder. Daar ontmoet hij Arianna, die samen met hem en professor Rodolfo probeert te ontdekken waarom juist Lucien uitgekozen is om een Stavagante te zijn. Wat is zijn opdracht in Bellezza? Heeft het te maken met het ziek zijn in zijn gewone leven? Want in Bellezza voelt hij zich kiplekker. Of heeft het te maken met de Duchesa die Bellezza regeert? Ontdek het zelf in dit spannende verhaal met een heel verrassend einde!

'De stad van Sterren' gaat over Georgia. Zij is een Engels meisje met een hele vervelende broer en een voorliefde voor paarden. Georgia heeft een talisman; een beeldje van een gevleugeld paard. Met deze talisman komt Georgia terecht in Remora, ook een stad in Talia, in de 16e eeuw. In deze stad is iedereen zich aan het voorbereiden op de jaarlijkse paardenraces. Georgia raakt bevriend met Cesare, een van de jockeys die de paardenrace zal gaan rijden. Ook komt zij Lucien, uit deel één, tegen. Lucien, die zij nog kent van de middelbare school en waar ze stiekem een oogje op heeft. Samen met Cesare en Lucien beleeft Georgia spannende avonturen rondom de paardenrace, waar Georgia uiteindelijk nog een belangrijke rol in zal spelen!

De stravagerende hoofdpersonen zijn zo geloofwaardig beschreven dat je makkelijk met hen meeleeft. Je beleeft hun verwarring over het tijdreizen, de vriendschappen die ze sluiten en de avonturen. En wat voor avonturen! Spannende belevenissen, vol onverwachte wendingen en verrassende ontknopingen. Al worden sommige belangrijke gebeurtenissen wat kort beschreven.

Deel twee sluit goed aan op deel één. De verhaallijn loopt door en alle hoofdpersonen komen elkaar in deel twee tegen. Het is daarom noodzakelijk eerst deel één te lezen, voor je aan deel twee begint.

Wat de boeken vooral bijzonder maakt, zijn de beschrijvingen van de steden Bellezza en Remora. Deze steden zijn gebaseerd op de Italiaanse steden Venetië en Sienna. De schrijfster geeft aan het eind van elk boek ook een stukje informatie over de echte steden. Leuk als achtergrondinformatie en zo kun je de steden uit het verhaal en de steden van nu met elkaar te vergelijken. Op de site www.stravanganza.co.uk staat nog meer achtergrondinformatie over Talia en over Mary Hoffman. Wel in het Engels!

'Stad van sterren' en 'Stad van maskers' zijn twee heerlijke boeken om helemaal in te duiken. Het lijkt alsof je zelf even op vakantie geweest bent in Talia.
 

Stephanie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.