SproetenliefdeMaren Stoffels

Terug naar lijst
 

Sproetenliefde

Titel: Sproetenliefde
Auteur: Maren Stoffels
Uitgeverij: Leopold, 2007
ISBN: 978 90 258 5126 2
Illustraties:

Terug naar lijst

Liefdesverklaringen op de wc

Amber heeft rood haar en sproeten en kletst wat af met haar vriendin. Robin heeft rood haar en sproeten maar is juist is heel zwijgzaam, eigenlijk zegt hij al wekenlang helemaal niets. Amber let eigenlijk niet zo op Robin, totdat Thijs, de leerkracht Nederlands, met een voorstel komt. Amber hoeft dit jaar maar één boek te lezen als ze Robin aan het praten krijgt. En dit is wel een hééél aantrekkelijk voorstel, want Amber leest niet graag, ze is dyslectisch en misschien nog wel belangrijker…..Amber is tot over haar oren verliefd op Thijs, dus wil ze alles doen om zijn aandacht te winnen.

De 19-jarige Maren Stoffels heeft het weer voor elkaar gekregen: ze heeft een heerlijk meidenboek geschreven. Maar zeker geen voorspelbaar meidenboek. ‘Sproetenliefde’ is geen boek vol gedoe over strings, haarextensions en liefdes die altijd beantwoord worden. Maren Stoffels’ boeken zijn echter. Amber zou zomaar bij je in de klas kunnen zitten en je kunt je goed voorstellen dat ze haar verliefdheid alleen wil delen met een ….wc-muur! Nu ja, in een opwelling schrijft Amber op de wc-muur op de 4e verdieping (die nauwelijks gebruikt wordt omdat je drol blijft liggen tot de volgende bezoeker) : ‘Ik ben verliefd op een leraar. Wat moet ik nou?’ En er schrijft iemand terug: ‘Hoi onbekende, weet je wel dat je niet op deze wc moet komen? En verliefd op een leraar…. Weet hij dat?’ Amber lucht elke keer haar hart op de wc-muur en de onbekende schrijft aardige dingen terug en laat zo nu en dan ook iets over zichzelf los.

Maar voordat Amber er achter komt wie de onbekende is, moet ze eerst verder met haar missie Red-Robin. Ezra, Ambers beste vriendin, noemt haar deal met Thijs zo: ‘Jij bent toch van de RR? Wat? De RR. De Red-Robin. Goed bedacht toch? Want hij heeft ook nog red hair!’ Robin blijkt eigenlijk best heel aardig en Amber zoekt hem thuis vaak op, maar of hij ook gaat praten? Vervelen doet dit boek in ieder geval geen moment, want er is nog veel meer aan de hand. Kussen Thijs en Amber elkaar tijdens de werkweek? Is het nieuwe vriendje van Ezra een griezel of is Amber gewoon jaloers? En waarom laat Ezra haar vriendin als een baksteen vallen? Al Ambers problemen worden opgelost…maar vaak net iets anders dan je van tevoren verwacht. En dat alles schrijft Maren Stoffels dan in haar eigen snelle stijl en met veel grapjes op. ‘Onze tanden klapperden niet één keer tegen elkaar,’ giechelt Ezra over haar eerste zoen en meisjes met strakke coltruitjes noemt Amber ‘coltrutjes’ .

Kortom: ‘Sproetenliefde’ is een heerlijk ‘onderdompelboek’; grappig, spannend, romantisch en ook nog eens met een happy end!

 

Marjolein.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.