Spooktocht in het donkerHans Kuyper

Terug naar lijst
 

Spooktocht in het donker

Titel: Spooktocht in het donker
Auteur: Hans Kuyper
Uitgeverij: Leopold, 2010
ISBN: 978 90 258 5616 8
Illustraties: Mark Janssen

Terug naar lijst

Ontvoerd op zee

Ga je op schoolkamp? Leuk! Lees dan eerst ‘Spooktocht in het donker´ van Hans Kuyper. Hoewel, misschien vind je dan dat schoolreisje een beetje te spannend…

De hele klas heeft zin in het schoolkamp op Terschelling. Alleen het nieuwe klasgenootje Jessica niet. Zij lijkt wel bang en huilt zelfs op de veerboot! ‘Aanstelster!’ vindt Melle. Maar volgens zijn tweelingzus Merel is er meer aan de hand. Haar vriendin Roos snapt het wel:

‘Jessica en haar moeder zijn gevlucht. Wisten jullie dat? (…) Omdat hun vader ze altijd sloeg en zo,’ gaat Roos verder. ‘En opsloot in donkere kasten. Een heel enge man. Dat heb ik tenminste gehoord.’ ‘Van Jessica?’ vraagt Merel. Roos krijgt een kleur. ‘Nee, niet van Jessica,’ bekent ze. ‘Van andere mensen.’

Is het waar wat Roos zegt? Of heeft Jessica een ander geheim? Merel probeert erachter te komen. Ze houdt Jessica goed in de gaten. Zo valt het Merel ook op dat een man haar en Roos vreemde vragen stelt. Waarom wil hij weten of de hele klas mee is? Dat is raar!

En dan verdwijnt Jessica. Zomaar, tijdens de spooktocht in het bos. Merel weet zeker dat die rare man er iets mee te maken heeft. Die gaat ze dus zoeken. Ze vindt hem in de jachthaven. Ze moet opschieten. Hij neemt Jessica mee in een boot!

Merel rent de steiger op. Ze weet niet waarom en ze heeft geen idee van wat ze straks gaat doen. Ze heeft geen enkel plan. Het enige wat ze wil, is Jessica redden van die engerd. Nu staat ze naast het schip. Melle is bij haar. Hij is bang, dat kan ze zien. Maar hij laat haar niet alleen. Hij is een echte broer. (…) Voorzichtig, zonder geluid te maken, klimt Merel aan boord.

Melle durft toch niet mee. Die moet dan maar de politie waarschuwen. De boot racet weg met Jessica en Merel aan boord. Waar gaan ze naar toe? Wie is de man? Wat wil die man van Jessica? Kan Merel Jessica redden? Komt de politie wel op tijd?

Soms is ´Spooktocht in het donker´ wel erg toevallig. Dat de ontvoerder nou net Merel aansprak met zijn rare vragen. En dat Merel en Melle nog net op tijd zijn in de jachthaven. Maar dat geeft niks, want dit boek is een lekker spannende detective. En ook een grappige. Let maar eens op gesprekken van de jongens en meisjes (en vooral op wat ze juist níet zeggen). Merel en Melle maken ook veel grapjes. Mooi zoals die twee elkaar begrijpen, ondanks dat ze allebei anders zijn. Het is maar goed ook dat ze zo van elkaar verschillen, want als Melle de politie niet had gehaald…

Jennifer.


 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.