SpookschrijversHenk Hardeman

Terug naar lijst
 

Spookschrijvers

Titel: Spookschrijvers
Auteur: Henk Hardeman
Uitgeverij: Holland, 2012
ISBN: 978 90 251 1206 6
Illustraties:

Terug naar lijst

Een prijs die je beter niet kunt winnen.

Wat doe je als je niet zo’n goede schrijver bent en je toch graag wilt dat kinderen jouw boeken gaan lezen? Je kunt dan natuurlijk in een hoekje gaan zitten balen. Of je speelt een beetje vals en laat iemand anders je boek schrijven. In dat geval maak je gebruik van een spookschrijver. Een enge naam, maar verder eigenlijk niks engs aan. Henk Hardeman schreef er (helemaal zelf) toch een superspannend boek over.

Stel je voor: op jouw school wint een klasgenootje een schrijfwedstrijd. De prijs is een bezoek van de ‘beroemde’ GG, schrijver van de ‘Zuigende Zombie trilogie’. Het stomme is dat bijna niemand op school de boeken van GG kent. In de bieb en in de boekwinkel moet je zijn boeken met een loep zoeken. En als je dan tóch boeken van GG in de klas krijgt, lijkt er iets vreemds mee: de hele klas doet gewoon niks anders meer dan lezen, lezen en nog eens lezen. Geen potje voetbal op het schoolplein. Geen geintjes meer uithalen met de meester. Gewoon alleen maar lezen! Oh ja, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de plotselinge verdwijning van je klasgenoot, de winnaar van de schrijfwedstrijd! Bij Schaduw en Blondie gebeurt het allemaal echt. Zij lijken de enige leerlingen te zijn die niet ‘betoverd’ worden door de boeken. Samen met meester Ed gaan ze op onderzoek uit. Zo ontdekken ze het griezelige geheim van de succesvolle boeken van GG.

‘…..A… achter je!’ stootte Borstelkop toen uit. Zijn stem klonk stroef, alsof hij in geen jaren iets gezegd had. Schaduw keek achter zich. De laptop gleed uit zijn vingers en belandde met een bons op de vloer. Meester Ed smoorde een vloek. Blondie beet op haar lip. In alle bedden kwamen jongens en meisjes overeind. Precies tegelijk draaiden ze hun hoofden naar hen toe en hielden het ietsje schuin naar rechts. Het leek wel ballet, zo exact kwamen hun bewegingen overeen. Het bezorgde Schaduw de rillingen…

In ‘Spookschrijvers’ maakt Henk Hardeman die niet zo enge spookschrijvers ineens toch wel heel eng. Hij gebruikt niet veel moeilijke woorden en het verhaal leest erg prettig. De hoofdpersonen in het verhaal zijn herkenbaar. Ze zouden zo bij je in de klas kunnen zitten. Het boek zit vol spannende en huiveringwekkende momenten, afgewisseld met grappige stukjes. Het verhaal wordt hierdoor niet doodeng, maar blijft heel erg spannend. De volwassenen in het verhaal zijn wel een beetje dommig. Dat is fijn, want nu krijgen de kinderen de kans om de wereld te redden. Dit is een boek dat alles in zich heeft om het in één ruk uit te lezen. Wat een geluk dat het niet betoverd is!

Ciska.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.