Spirit Animals - Vechten voor je levenBrandon Mull

Terug naar lijst
 

Spirit Animals - Vechten voor je leven

Titel: Spirit Animals - Vechten voor je leven
Auteur: Brandon Mull
Uitgeverij: Leopold, 2014
ISBN: 978 90 258 6503 0
Illustraties:

Terug naar lijst

Een band voor het leven

Als hij had mogen kiezen, had Conor op de belangrijkste verjaardag van zijn leven niet in de kamer van Devin Trunswick gestaan om hem te helpen met aankleden.

Waarom deze verjaardag zo bijzonder is, wordt al snel duidelijk. In heel Erdas moeten kinderen die elf jaar zijn geworden een speciale ceremonie bijwonen: de Nectarceremonie. Tijdens deze plechtigheid proberen de jarigen na het drinken van speciale nectar een Spirit Animal – een totemdier - op te roepen. Een Spirit Animal is een magisch dier, met speciale krachten. Helaas gebeurt het maar heel af en toe en daarom verwacht Conor er ook weinig van. Hij is immers maar een simpele herdersjongen en bediende van de rijke Devin Trunswick. Het spannendst vindt hij hoe de Nectar zal smaken. Maar wanneer hij een slok neemt – ‘hij had nog nooit zoiets lekkers geproefd’ – gebeurt er iets bijzonders:

De grond begon te beven. De lucht werd donker, alsof er opeens een wolk voor de zon was geschoven. Een felle flits doorboorde de schemering als een bliksemschicht […] Toeschouwers hapten naar adem en begonnen te roezemoezen. […] En toen zag hij de wolf.

Conor heeft echt een totemdier opgeroepen: deze wolf zou de rest van zijn leven deel uitmaken van hem. Maar het is niet zomaar een wolf. Conor heeft Briggan de wolf opgeroepen. Briggan de wolf vormt samen met de drie andere Koningsdieren Uraza de luipaard, Jhi de panda en Essix de valk een heel bijzonder gezelschap. Deze vier Koningsdieren worden de Gevallenen genoemd en volgens een oude legende keren deze totemdieren terug als de wereld hen het hardst nodig heeft. Ze komen geen moment te vroeg, want Erdas dreigt ten onder te gaan aan een wereldoorlog.

En misschien heb je het al geraden: Conor is niet de enige die een Koningsdier heeft opgeroepen. Al snel keren er in andere delen van Erdas ook Gevallenen terug. Wanneer de groep compleet is, moeten de kinderen samen met hun totemdieren het gevaar trotseren en voorkomen dat Erdas in een oorlog verwikkeld raakt. Maar voordat ze daadwerkelijk die strijd aangaan, wachten hun nog andere problemen. Want Koningsdieren blijken gewild te zijn …

Brandon Mull’s  ‘Spirit Animals – Vechten voor je leven’ is het eerste deel van een serie en dat is maar goed ook! Vanaf de eerste pagina wordt de spanning goed opgebouwd en wil je alles weten over de vier hoofdpersonen en hun totemdieren. Erdas lijkt heel erg op onze aarde en de kinderen komen uit verschillende werelddelen. Dat maakt dat ze allemaal anders zijn en je als lezer ook al snel een favoriete hoofdpersoon hebt. Of beter gezegd: een favoriete Spirit Animal! Na het lezen van ‘Spirit Animals – Vechten voor je leven’ wil je maar twee dingen: heel snel het volgende deel lezen en uitzoeken welk totemdier het beste bij jou past. En gelukkig kan dat allebei. (Kijk voor de test op www.spiritanimaltest.nl)

Mirjam.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.