Spinnen alarm!Nina Dulleck

Terug naar lijst
 

Spinnen alarm!

Titel: Spinnen alarm!
Auteur: Nina Dulleck
Uitgeverij: De Vier Windstreken, 2019
ISBN: 978 90 511 6745 0
Illustraties: Nina Dulleck

Terug naar lijst

Nooit meer bang voor spinnen

Iiieeeks spinnen!!! Ben jij er ook zo bang voor? Het is herfst, dus dan komen ze weer overal tevoorschijn: in de tuin, op het balkon en zelfs in huis. Wil jij nooit meer bang voor spinnen zijn? Lees dan gauw het boek ‘Spinnen Alarm!’.

Albert en Luna zijn niet blij met de spinnen die ze zien in de keuken, in de kelder, op zolder, in pikdonkere hoekjes en zelfs op, onder en naast hun bed. Ze geven allerlei tips om spinnen te laten verdwijnen, zoals: pak een pantoffel, rol de krant op of gebruik de turbo-bladblazer. Ze ontwerpen zelfs van al die tips bij elkaar een ‘unieke gigaspeciale superdeluxe stofzuigende-vliegenmeppende-spinnen-wegtovermachine!’  Maar ja, als je al die materialen voor zo’n machine niet in huis hebt, dan moet je toch iets anders verzinnen. Hun beste tip is dan om de spinnen die je tegenkomt een naam te geven.

‘Ik geef je een paar voorbeelden:
Jan-Jaap, Marie-Louise, Nicky, Diederik,
Kippenpootje, Harry, Nathalie, Schattepatatje.

Eigenlijk is dat best een goed idee, want als een spin een naam heeft, wil je er misschien ook wel voor zorgen dat hij of zij niet doodgaat. Albert wordt er ook moediger door en zet een doorzichtig bekertje over Jan-Jaap heen en brengt hem met een papiertje erop naar de tuin. Zo kan Jan-Jaap in de tuin heel nuttige spinnendingen gaan doen.

In het boek staat ook een verdrietig verhaal over Pieter Spinnemans. Op een dag wordt Pieter Spinnemans vergeten door zijn moeder en blijft hij alleen achter. Een soort Home Alone dus (je weet wel, die film die altijd met kerst op tv komt en waar een jongetje wordt vergeten en alleen thuisblijft). Alleen heeft Pieter wel 37 broertjes en zusjes. Niet zo gek dus dat hij wordt vergeten. Maar net als in de Home Alone-films heeft het verhaal een gelukkig einde.

Je merkt wel dat het boek heel gevarieerd is. Je leest er een verhaal in, maar je krijgt ook heel handige tips. Soms is het dus een leesboek en soms een informatieboek. Je leert bijvoorbeeld over verschillende soorten spinnen, hoe ze leven en heel belangrijk dat in Europa geen gevaarlijke spinnen wonen (die leven in Noord-Amerika, Azië, Zuid-Amerika en Australië). Maar het is ook een prentenboek met het verhaal van Albert en Luna die de spinnen te lijf gaan en op spinnenjacht gaan. Maar eigenlijk is het ook een beetje een stripboek met allemaal grappige plaatjes achter elkaar en soms een zoekboek, want op een dubbele pagina zitten wel 10 spinnen verstopt die je moet zoeken. Dat heeft de maker van dit boek, Nina Dulleck goed bedacht. Zo heb je een alles-in-één-boek en kun je er altijd wel iets leuks in ontdekken.

Loes.

Leestip: Hou je van alles-in-één-boeken? Lees dan ook de Sofie-boeken van Edward van de Vendel en Floor de Goede

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.