Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoeringVivian den Hollander

Terug naar lijst
 

Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering

Titel: Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering
Auteur: Vivian den Hollander
Uitgeverij: Ploegsma, 2011
ISBN: 978 90 216 6918 2
Illustraties: Juliƫtte de Wit

Terug naar lijst

Op het verkeerde been gezet!

Spekkie heet eigenlijk Marloes. Ze is een Antilliaans meisje en ze is dol op spekkies. Ze zegt dat ze alleen goed kan nadenken wanneer ze een spekkie eet. Sproet is haar vriendje en hij zit bij haar in de klas. Samen zijn ze een speurdersduo en dol op avontuur. Ze hebben al veel vreemde zaken opgelost en ook in dit boek wordt het weer heel spannend. ‘Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering’ is het 9de deel uit de serie over Spekkie en Sproet.

En als ze een gil hoort, stormt Spekkie de stenen trap af. Buiten duwt de man net het meisje in de auto. Waren haar polsen vastgebonden? Spekkie kan het niet goed zien. Twee tellen later rijdt de auto met piepende banden weg.

Wanneer je dit stukje in het boek leest ben je eigenlijk net begonnen. Spekkie en Sproet gaan direct op onderzoek uit en bellen neef Nelson die bij de politie zit. Maar het is vals alarm. De ontvoering van het meisje Angelina is onderdeel van een filmopname. Spekkie baalt als een stekker. Dat ze dat nu niet in de gaten had!

‘s Middags gaan ze met z’n drieën naar de kermis. Neef Nelson gaat naar de schiettent om nog wat te oefenen en om een knuffel te winnen. Hij laat Spekkie en Sproet achter met een handvol muntgeld om naar het spookhuis te gaan. Maar nog voordat ze dat kunnen doen, zien Spekkie en Sproet wat vreemds in een wagentje dat het spookhuis in gaat.

‘In ... in dat bakje zat Angelina. Oei, Sproet. Ik denk dat ze nu echt is ontvoerd.’

Spekkie en Sproet gaan niet direct op zoek naar Nelson. Ze willen eerst zeker weten dat het niet weer voor niks is. Spekkie en Sproet moeten zelf op zoek, want Angelina en de jongen die haar ontvoerd heeft, komen niet meer uit het spookhuis. Hoe zal dit aflopen? En is dit nu wel een echte ontvoering?

Dit superspannende boek is geschreven door Vivian den Hollander. Zij laat je het verhaal beleven door de ogen van Spekkie. Tijdens het lezen proef je de zoete smaak van de Megaspek. Door de vele gesprekken leer je de andere personen ook kennen en is het boek makkelijk te lezen. Natuurlijk kun je het boek goed zelf lezen, maar het is nog leuker om je te laten voorlezen.

Juliette de Wit zorgde voor mooie zwart-wit tekeningen die op bijna iedere bladzijde staan en die goed passen bij het verhaal. De boeken van Vivian den Hollander worden vaak getipt door de Nederlandse Kinderjury en ook ‘Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering’ is getipt in 2012.

Jessica.

Vind je dit boek leuk? Lees dan ook eens ‘Het mysterie van het Drakenei’ van Marion van de Coolwijk.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.