Spekkie en Sproet - Een gevaarlijk knalfeestVivian den Hollander

Terug naar lijst
 

Spekkie en Sproet - Een gevaarlijk knalfeest

Titel: Spekkie en Sproet - Een gevaarlijk knalfeest
Auteur: Vivian den Hollander
Uitgeverij: Ploegsma, 2014
ISBN: 978 90 216 7303 5
Illustraties: Juliette de Wit

Terug naar lijst

Het Ssssss-boek

De S van Spek, de S van sproet, de S van speurder, de S van super en de S van Surpriseparty. Volg de SS-en je volgt het verhaal. Nu maar hopen dat het met een ssssisser afloopt.

Vandaag voert Spekkie, in ‘Spekkie en Sproet. Een gevaarlijk Knalfeest’, haar klusjes zonder mopperen uit, en dat is niet zonder reden. Moeder organiseert een Surpriseparty voor oom Nelson die vijf jaar bij de politie werkt. Sproet, Spekkies beste vriend, komt ook op bezoek.

Mama vraagt of Spekkie nog bloemen en grote ballonnen wil gaan kopen en dan kan het feest beginnen. Een fluitje van een cent, denkt Spekkie nog. Maar onderweg gebeuren er vreemde dingen. De bloemenwinkel is zonder reden gesloten en Spekkie vindt een mobiel op straat. Je zult misschien denken, breng het naar de politie. Maar Spekkie heeft andere plannen, haar speurdersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Ze had die middag nog een boek gelezen over de nieuwste camouflage- en achtervolgingstechnieken. Ze is dus helemaal up-to-date. Gelukkig maar, want… plotseling… stuurt de mobiel een berichtje. En daarmee begint het grote avontuur. ‘Je kan toch geen bericht aan jezelf sturen?’ En het wordt steeds vreemder. Een van de berichtjes sluit af met de naam Sjakie Knal en in een ander berichtje staat een code vermeld. Zou het Spekkie en Sproet lukken om het raadsel te ontrafelen?

In ieder geval zetten ze door en gaan ze verder met speuren. Met of zonder spekkies. Tussen Spekkie en Sproet ontstaat ook nog een groot misverstand. Als dat maar goed afloopt! Ze krijgen in ieder geval hulp uit een onverwachte hoek. Langzaam ontdekken zij een geheim. Een geheim dat oom Nelson ook wel graag wil weten, maar het antwoord daarop laat nog wel even op zich wachten.

'Hoe kwamen jullie die Sjakie eigenlijk op het spoor?’ vraagt Nelson opeens. ‘Hm, dat is een lang verhaal’, zegt Spekkie. Dat vertel ik straks wel. Goed?'
'Vooruit’, zegt Nelson. ‘Zeg, weet je dat ik pas nog twee kinderen tegenkwam op een fiets. Ze slingerden zo gevaarlijk over de straat. Jullie fietsen toch nooit zo raar?'

‘Spekkie en Sproet. Een gevaarlijk knalfeest’ is een heerlijk boek om te lezen. Het boek is geschreven door Vivian den Hollander en de mooie zwart-wit illustraties zijn van Juliette de Wit. Samen vormen zij een ijzersterk koppel. Het boek is spannend, maar heeft een verrassend eind. De titel doet het boek eer aan. Vivian den Hollander heeft het boek wederom zo geschreven dat je meteen in het verhaal zit en met Spekkie en Sproet meespeurt. Zit je eenmaal in het verhaal dan kan je het boek bijna niet wegleggen. Dus als je met het boek begint, zorg dat je voorlopig niets hoeft te doen, zoals allerlei taakjes voor een Surpriseparty, zoals Spekkie. Maar van de andere kant… wie weet beleef jij dan ook wel zo’n spannend avontuur.

Paula.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.