Slaap kindje schaapSusan Curtis

Terug naar lijst
 

Slaap kindje schaap

Titel: Slaap kindje schaap
Auteur: Susan Curtis
Uitgeverij: Ploegsma, 2006
ISBN: 978 90 2161 859 3
Illustraties: Janet Samuel

Terug naar lijst

Schaapjes tellen
 

Je kunt je achter de bank verstoppen, of achter een gordijn. Of je sleept al je speelgoed onder de tafel. Zolang je maar muisstil bent. Zodat je vader of moeder je niet hoort. Dan vergeten ze hopelijk de tijd en hoef je nog niet te gaan slapen. Want al ben je nog zo moe, naar bed gaan? Nee!

Maar toch kan het ook leuk zijn: dan kan je mama, papa, grote broer of zus dit aaibare boekje voorlezen. En lekker slapen zul je zeker, als je ‘Slaap, kindje schaap' gelezen hebt!

Vijf kleine schapenkindjes hebben de hele dag fijn gespeeld. Maar ‘s avonds moeten ze naar bed. Daar hebben ze natuurlijk niet zo'n zin in! Moeder schaap moet ze de hele tijd achter hun vodden zitten: ‘Slaap, kindje schaap, en geen geblaat... Gauw naar bed, het is al laat!' Eén voor één gaan de lammetjes de trap op naar boven, maar dat doen ze niet zomaar. De één wil nog even wat drinken, de ander moet zijn berenknuffel meenemen... Moeder is er veel tijd mee kwijt en wordt er zelf ook moe van!

Het boek ziet er erg schattig uit, met kleine, zachte schapenkindjes die je de hele tijd wil knuffelen. Gelukkig kan dat ook, want ze zijn van zachte stof gemaakt. Wel is het jammer dat ze daardoor de hele tijd hetzelfde kijken. Steeds als er een schaapje naar boven gaat en je een bladzijde omslaat, tel je één schaapje minder. Het verhaaltje is eenvoudig. Maar schrijfster Curtis weet door haar korte, rijmende zinnen wel de juiste sfeer op te roepen. Iedereen weet dat je zoveel mogelijk probeert te treuzelen als je naar bed moet. De tekeningen die Janet Samuel erbij maakte, zijn zacht en kleurrijk. Het schapenhuisje ziet er ontzettend knus en gezellig uit.

Stiekem zullen de schaapjes het niet zo erg vinden om naar bed te gaan. Dat kun je lezen als het laatste schaapje de trap opklimt: ‘Een schaapje zegt: ‘Ik zal wel gaan. In mijn eentje is er toch niets aan.' Even later liggen de vijf schaapjes met z'n allen in één bed. Maar of van slapen veel zal komen...

Juulke.


 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.