Sem = er uitMarjon Hoffman

Terug naar lijst
 

Sem = er uit

Titel: Sem = er uit
Auteur: Marjon Hoffman
Uitgeverij: Ploegsma, 2008
ISBN: 978 90 216 6611 2
Illustraties: Alex de Wolf

Terug naar lijst

Sem + familie = 200% humor

Hou je van een dolkomisch boek, vol belevenissen van een coole jongen? Dan is het boek ‘Sem = er uit' van Marjon Hoffman zeker iets voor jou! Sem neemt je twaalf verhalen lang mee in de avonturen die hij beleeft en hierdoor lig je werkelijk dubbel van het lachen!

Bij een leuk boek hoort natuurlijk een leuk begin. Zo stelt Sem zichzelf en zijn familie op een originele manier voor: ‘Dat ben ik dus, Sem van Buuren, negen jaar. Ik kan redelijk tennissen en behoorlijk goed tekenen, maar in rekenen ben ik de beste van de klas. Ik ben er zelfs zo goed in dat ik later vast professor zou kunnen worden of wetenschapper. Dat zegt mijn meester tenminste, meester Maarten, maar volgens mij is meester Maarten gewoon een beetje verliefd op mijn moeder omdat zij hem steeds cadeautjes geeft.’

Leah, de moeder van Sem, is altijd bang dat mensen haar niet aardig vinden en ze doet overdreven haar best om het iedereen naar de zin te maken, wat niet altijd in het voordeel is van Sem. Zijn vader, Rolf, speelt helaas niet zo’n grote rol in het boek. Maar hij lijkt wel wat op Sem, want hij kan ook zo goed rekenen en heeft er zijn beroep van gemaakt als bankier. Bo, het kleine zusje van Sem is pas twee jaar, maar kan wel goed van pas komen als hij een meisje wil versieren. En dan is er nog de oudste zus van Sem, Lisa. Zij is blond, heel erg blond. Ze zeggen wel eens dat blonde meisjes dom zijn; en bij Sems zus klopt dat ook! Gelukkig heeft Sem daar wel een oplossing voor. Kortom, zijn prettig gestoorde familie bezorgt Sem een hartstikke leuk, maar soms ook moeilijk leventje.

Sem maakt de gekste dingen mee en vertelt dit op een herkenbare manier, waardoor je je goed kan inleven in zijn wereld. Zo ontdekt Sem dat je niet populair wordt wanneer je moeder de meester cadeautjes geeft. Of dat zielig zijn uiteindelijk helemaal niet zo zielig is. Wanneer Sem denkt een goede vriend te maken, neemt deze hem alleen maar in de maling. En wat is dat toch met moeders bij de tennisles, dan sla je toch alle ballen mis!

Deze korte avonturen van Sem lees je in één ruk uit; eenmaal begonnen kan je niet meer stoppen, vooral niet met lachen!

‘Sem = er uit’ is een erg leuk boek om zelf te lezen, maar ook gezellig om te laten voorlezen. De tekeningen van Alex de Wolf zorgen ervoor dat Sem echt tot leven komt. Marjon Hoffman is er in geslaagd om een boek vol humor te schrijven, maar dat kon ook bijna niet anders met Sem als hoofdpersoon!

Evy.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.