See you in TimboektoeCarry Slee

Terug naar lijst
 

See you in Timboektoe

Titel: See you in Timboektoe
Auteur: Carry Slee
Uitgeverij: Carry Slee, 2004
ISBN: 978 90 649 4124 5
Illustraties:

Terug naar lijst

Vriendjes en vakantie
 

Verhuizen naar het buitenland omdat je ouders dat zonodig willen. Het zal je maar overkomen. Schrijfster Carry Slee beschrijft in 'See you in Timboektoe' hoe de ouders van Isa en Kars een camping in Frankrijk kopen en zo hun hele leven op de kop zetten. Van de ene op de andere dag moeten ze hun vrienden en vertrouwde omgeving achterlaten. Op internet zien ze dat de camping in één of ander gat ligt, en ze noemen het Timboektoe. Hoe kunnen Isa en Kars ervoor zorgen dat hun vrienden deze zomer ook naar Frankrijk komen en dat de camping een succes gaat worden?

Isa wil helemaal niet verhuizen. Ze heeft leuke vriendinnen en zelfs sinds kort een vriendje: Justin. Wat zou hij ervan vinden? Zou hij bij haar blijven of snel een andere vriendin zoeken? Ze durft het hem niet te vertellen. Haar broer Kars baalt net zo goed. Isa en Kars broeden met hun vrienden op een plan, want er moet iets van te maken zijn. Hun ouders weten van niets. In Frankrijk ontmoeten ze nieuwe mensen die een belangrijke rol gaan spelen in hun leven. Toch is Isa bang dat Justin en haar vriendinnen in Nederland haar zullen vergeten. Timboektoe ligt ten slotte niet om de hoek.

Carry Slee weet precies hoe ze de emoties en gedachten van jonge meiden en jongens op papier moet zetten. Haar schrijfstijl spreekt aan en is enorm modern. De sms-jes vliegen je om de oren en 'See you' wordt C U. De gevoelens van Isa zijn op een eerlijke en herkenbare manier beschreven. In het boek komt de rol van de ouders van Isa en Kars niet altijd even geloofwaardig over. Zij laten hun kinderen helemaal vrij en vinden veel goed. De beslissing om de camping te kopen, speelt hierbij waarschijnlijk een belangrijke rol. Want als ouder haal je nogal wat overhoop door te verhuizen naar Timboektoe!

De boeken van Slee zijn keer op keer een succes. Talloze prijzen heeft zij al ontvangen, bijvoorbeeld van de Nederlandse Kinderjury en de Jonge Jury. Lezers verwachten daarom van elk nieuw boek dat het een succes gaat worden. Met 'See you in Timboektoe' bewijst de schrijfster dat zij jongens en meiden steeds opnieuw aanspreekt. Liefde, ouders, jaloezie en onzekerheid worden besproken in het decor van een Franse camping.

'See you in Timboektoe' is het eerste deel van een serie die Carry Slee gaat schrijven. Aan het eind van dit boek licht zij al een tipje van de sluier op van deel twee, waarvan we hopen dat we er niet al te lang op hoeven te wachten.

Liselotte.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.