Saffierblauw Kerstin Gier

Terug naar lijst
 

Saffierblauw

Titel: Saffierblauw
Auteur: Kerstin Gier
Uitgeverij: Blossombook, 2011
ISBN: 978 90 206 7904 5
Illustraties:

Terug naar lijst

Mysteries + liefde + tijdreizen

Ouderwetse dansen leren, veel geschiedenislessen volgen en met spoken praten: geen bezigheden van een gewoon 16-jarig meisje. Maar Gwendolyn, de hoofdrolspeelster in ‘Saffierblauw – eindeloos verliefd’ is ook allesbehalve doodgewoon. Ze heeft een speciaal gen en kan door de tijd reizen! Superleuk zou je denken. Maar zelf is ze er niet zo blij mee.

‘De les met Charlotte en meneer Giordano was nog afschuwelijker dan ik me had kunnen voorstellen. Dat kwam vooral doordat ze probeerden me alles in één keer bij te brengen: terwijl ik worstelde met de danspassen van een menuet, moest ik tegelijkertijd begrijpen hoe je een waaier moest vasthouden en wat het verschil was tussen ‘hoogheid’, ‘doorluchtige hoogheid’ en ‘doorluchtigheid’.’

Samen met een andere tijdreiziger, de superknappe Gideon, moet Gwendolyn op zoek naar haar voorouders. De graaf van Saint Germain heeft opdracht gegeven om bloed bij ze af te nemen en dit mee te nemen naar het heden. Waarom? Dat is een groot mysterie.

Gwendolyn kan niet zomaar naar het verleden reizen. Zou ze kleren uit de 21e eeuw dragen, dan valt ze veel te veel op. En als ze met mensen uit het jaar 1800 gaat praten, moet ze wel weten wat er toen speelde. Ze moet dus van alles leren. Niet altijd leuk! Gelukkig krijgt ze hulp van Xemerius: een spook waar alleen Gwen mee kan praten. Hij is al eeuwen dood en kan precies vertellen hoe het er in zijn tijd aan toe ging.

Maar er is een probleem. Twee andere tijdreizigers, Lucy en Paul, vertrouwen de graaf niet. Het stel denkt dat het samenbrengen van het bloed rampzalige gevolgen heeft voor Gwendolyn. Maar is dat waar? Wie kan Gwen echt vertrouwen?

Met ‘Saffierblauw – eindeloos verliefd’ heeft Kerstin Gier een mooi vervolg geschreven op ‘Robijnrood’. Het boek zit vol mysteries en is erg spannend. Ook romantiek en liefde ontbreken niet. Waren Gwendolyn en Gideon in het eerste boek nog smoorverliefd op elkaar, nu zijn er constant spanningen. De ene keer zoenen ze, maar de volgende keer doet Gideon net alsof Gwen niet bestaat. Best stom! Op deze momenten leeft je echt met haar mee.

Het boek heeft ook een minpunt. Want… na het lezen ervan ben je nog nieuwsgieriger naar het geheim van de graaf van Saint Germain geworden! Gelukkig heeft Kerstin Gier hier een oplossing voor. Lees snel het derde deel van de Edelsteentrilogie ‘Smaragdgroen’. Dan ontdek je de mysteries van de graaf, weet je wat Lucy en Paul in hun schild voeren en zie je of Gwen eindelijk haar prins op het witte paard in de armen kan vallen.

Mirthe.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.