Russisch ijs, plastic slippers en een gezonken vliegtuigPeter Hoogenboom

Terug naar lijst
 

Russisch ijs, plastic slippers en een gezonken vliegtuig

Titel: Russisch ijs, plastic slippers en een gezonken vliegtuig
Auteur: Peter Hoogenboom
Uitgeverij: The House of Books, 2004
ISBN: 9789044310146
Illustraties:

Terug naar lijst

Russische maffia en kalverliefde

Er zijn boeken die je in 1 keer wil uitlezen, uit nieuwsgierigheid of door de spanning! In het boek 'Russisch ijs, plastic slippers en een gezonken vliegtuig', geschreven door Peter Hoogenboom, is dit zeker het geval! De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Pieter, Jochem en Karlijn zijn drie schoolvrienden die een prijs hebben gewonnen: ze mogen naar Rusland om straatkinderen te helpen. Maar ze gaan niet alleen. Hun vriendin Shadi verstopt zich in de bagage en reist ook mee.

Als ze in Rusland aankomen, gaat alles mis. Een deel van de bagage wordt verkeerd afgeleverd en Shadi blijkt onvindbaar! Dit is het begin van een spannend avontuur. Pieter, Jochem en Karlijn storten zich in de wereld van de Russische maffia, een wereldvreemde sekte en het gevaarlijke Russische ijs.

'Russisch ijs, plastic slippers en een gezonken vliegtuig' maakt deel uit van een reeks boeken, waarin Pieter, Jochem, Karlijn en Marieke, de zus van Pieter, de hoofdrol spelen. Elk boek speelt zich in een ander deel van de wereld af, maar het begint altijd bij de vrienden thuis of op school. De andere drie delen zijn: 'Vlaamse frieten, heilige koeien en een groot applaus', 'Dansende kamelen, dode fara's en weinig slaap' en 'Rumoer in Rio, dolle stieren en een geheime kluis'.

Hoogenboom geeft in de titel van het boek al veel belangrijke informatie weg. Gedurende het lezen kom je de onderdelen uit de titel tegen. Er gebeurt veel, bijna te veel. Maar het is Hoogenboom gelukt een echte pageturner te maken. Dat is een Engels woord voor een boek waarbij je steeds naar de volgende bladzijde wilt omslaan, omdat je zo ontzettend nieuwsgierig bent. En net als je denkt dat het wel goed gaat komen, gebeurt er weer iets onverwachts! Een dik boek met veel verschillende en verrassende wendingen.

Hoogenboom wil de lezers kennis laten maken met problemen die spelen in de wereld en die te maken hebben met kinderen. In 'Russisch ijs, plastic slippers en een gezonken vliegtuig' spelen bijvoorbeeld straatkinderen in Moskou een rol. Hoogenboom krijgt ideeën door dingen die hij op tv ziet, of hoort in zijn omgeving. Alles wat in zijn boeken gebeurt, is echt of zou echt kunnen gebeuren. Hij beschrijft deze gebeurtenissen treffend, waardoor de verhalen je echt raken.

Maar Hoogenboom slaagt er ook in het verhaal luchtig te houden. Want vindt Pieter Karlijn nog steeds zo leuk of is het nu eindelijk over tussen die twee? En waarom doet Shadi het hart van Pieter toch sneller kloppen dan hij het liefst zou willen? En ook Jochem vindt een meisje in Moskou, die hij toch wel heel leuk gaat vinden. Een spannend boek met een zwaar thema en een niet voor de hand liggende insteek, waarin ook een vleugje liefde niet mag ontbreken!

Liselotte.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.