Robin en SuzeSjoerd Kuyper

Terug naar lijst
 

Robin en Suze

Titel: Robin en Suze
Auteur: Sjoerd Kuyper
Uitgeverij: Leopold, 2000
ISBN: 978 90 258 3815 7
Illustraties: Sandra Klaassen

Terug naar lijst

Help, ik word een grote broer!

Robin is een jongetje van een jaar of zes. Zijn grootste vriend is het knuffelvarken Knor. Samen beleven zij veel grappige avonturen. Maar dan gaat er wat veranderen. Want mama heeft een hele dikke buik. Wat zou er voor bijzonders in die buik zitten? Het is niet Robins voetbal…

Het boek 'Robin en Suze' van Sjoerd Kuyper is een heel lief boek. Over Robin zijn al meer boeken verschenen. Sandra Klaassen maakte voor al die boeken de zwart-wit tekeningen. Ze zijn erg vrolijk en passen goed bij het verhaal. Het lijkt soms net alsof de tekeningen bewegen. Robin en zijn vader komen zo uit het boek dansen!

Als Robin op een dag samen met zijn vader gaat voetballen, raakt hij zijn voetbal kwijt. Hij denkt dat mama hem onder haar trui verstopt heeft, want ze heeft een hele dikke buik. Maar dan vertellen papa en mama dat het geen voetbal is die in mama's buik zit, maar een baby! Robin is net zo blij als papa en mama en samen oefenen ze alvast de vierkus. De vierkus, mondhoek op mondhoek, die nu nog een driekus is.

Maar een broertje of zusje krijgen is niet alleen maar leuk, het is ook spannend! Kuyper vertelt dit op een duidelijke maar ook grappige manier. Want hoe lang moet je wachten tot een baby geboren wordt? En waarom roept mama steeds 'oef' als de baby er bijna is? Hebben papa en mama straks nog wel tijd voor Robin?

Als de baby er dan eindelijk is staat papa op straat te dansen en zingt hij: 'Geef me een hand en geef me een kus, want Robin heeft een kleine zus. Geef me een kus en geef me een hand, Onze Suze is in het land'

Robin heeft een zusje en ze heet Suze! Samen met papa en mama went Robin aan de nieuwe baby. Samen oefenen ze de vierkus, alle vier tegelijk, mondhoek op mondhoek. En het past!

'Robin en Suze' is een mooi en lief boek over alle spannende dingen die er gebeuren als je een broertje of zusje krijgt. De avonturen die Robin en Knor beleven, worden mooi beschreven en het boek leest makkelijk. Robin verandert spelenderwijs van 'gewoon Robin' in een grote broer!

Sjoerd Kuyper kreeg voor 'Robin en Suze' een Zilveren Griffel.

Stephanie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.