RobijnroodKerstin Gier

Terug naar lijst
 

Robijnrood

Titel: Robijnrood
Auteur: Kerstin Gier
Uitgeverij: Kluitman, 2011
ISBN: 978 90 206 7903 8
Illustraties:

Terug naar lijst

Tijdreizigers en zwijmelaars opgelet

Wil jij weten hoe het was om te leven in het jaar 1912? Hoe het voelt om mooie, oude kostuums te dragen? Of hoe het is om te moeten zwaardvechten voor je leven? De 16-jarige Gwendolyn beleeft het allemaal in ‘Robijnrood - eindeloos verliefd’. Nog niet zo lang geleden was ze een heel normaal meisje. Maar plotseling wordt haar relaxte leventje volledig op z’n kop gezet.

Het regende hard. Ik was al drie keer in een plas gestapt. Toen ik juist om een vierde heen wilde lopen, werd ik zonder enige waarschuwing van de sokken geblazen. Mijn maag raasde over de achtbaan en de straat vervaagde voor mijn ogen tot een grauwe rivier. Toen alles weer helder werd, zag ik een oldtimer de hoek om rijden. Ik knielde op de stoep en beefde van schrik. Er klopte iets niet aan deze straat. Hij zag er anders uit dan anders. Alles was in de afgelopen seconde veranderd...

Gwendolyn komt uit een bijzondere familie. Een aantal leden bezit het tijdreisgen en zelf is ze ook een ‘gelukkige’ bezitter. Op de meest onverwachte momenten wordt ze weggeblazen naar een andere tijd. Wanneer dit gebeurt? Dat weet ze niet. En ook de bestemming is onbekend. Komt ze in een periode terecht waar pest heerste? Of in een oorlog? Met de chronograaf kan ze het tijdreizen gelukkig een beetje sturen. En dat komt goed uit, want ze heeft een missie. Samen met een andere tijdreiziger, de superknappe Gideon, moet ze op zoek naar haar voorouders. Ze moeten bloed afnemen en dit meenemen naar het heden. Waarom? Dat is een groot geheim…

Kerstin Gier krijgt een dikke tien voor haar boek ‘Robijnrood – eindeloos verliefd’. Het verhaal is niet alleen spannend, maar zit ook vol romantiek. Gwendolyn moet in het begin niets weten van Gideon, en dat is wederzijds. Maar in de loop van het boek beginnen ze elkaar steeds leuker te vinden.

Door Kerstin Giers vlotte schrijfstijl leest het boek erg prettig. Je wordt meegenomen in het verhaal en supernieuwsgierig naar de geheimen. Wat is bijvoorbeeld de magie van de zwarte raaf? En wat voert de graaf van Saint Germain, een voorouder van Gwendolyn met het tijdreisgen, in z’n schild?

Het boek is best dik, maar dit is zeker geen nadeel. Ben je eenmaal aan het lezen, dan wil je niet meer stoppen. Je zou zelfs willen dat het boek nog dikker was, omdat je dan meer te weten komt over alle geheimen. Die worden namelijk nog niet bekend in dit boek. Daar moet je de vervolgen voor lezen, want het boek is het eerste deel van een trilogie. Deel twee ‘Saffierblauw’ komt in september 2011 uit en deel drie ‘Smaragdgroen’ begin 2012.

Mirthe.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.