Robbie's songboekTineke Honingh

Terug naar lijst
 

Robbie's songboek

Titel: Robbie's songboek
Auteur: Tineke Honingh
Uitgeverij: Veltman Uitgevers, 2015
ISBN: 978 90 483 1216 0
Illustraties:

Terug naar lijst

Stiekeme talentenshow

Droom jij er ook wel eens van hoe het zou zijn om met een talentenjacht mee te doen? Om auditie te doen voor al die mensen die in de zaal zitten, en de miljoenen mensen die via de televisie meekijken?

Robbie is een stille jongen die liever niet opvalt. Hij vindt het dan ook prima dat klasgenoten hem met rust laten. Zo kan hij lekker werken aan de liedjes die in zijn hoofd ontstaan. Die schrijft hij op in zijn songboek.

Robbie heeft twee vaders die heel muzikaal zijn. Ze spelen allebei in een band en gaan binnenkort op tournee in Amerika. De vaders van Robbie vinden dat hij talent heeft. Daar zou hij iets mee moeten doen. Robbie ziet dat echter niet zitten. Dan ziet Robbie deze brief:
“Gefeliciteerd, Robbie van Doorst! Je hebt je ingeschreven voor De Talentshow, de beroemdste show van Nederland!”. Wat is dit? Robbie weet nergens iets van! Bart, één van de vaders heeft Robbie stiekem opgegeven voor het televisieprogramma De Talentshow. Hier is Robbie helemaal niet blij mee. Hij is dan ook niet van plan om te gaan. Zijn vaders zijn teleurgesteld en gaan toch op tournee in Amerika.

Robbie besluit uiteindelijk toch mee te doen met het televisieprogramma. Hij zegt dit tegen niemand. Alleen zijn oma weet ervan. Maar wat Robbie niet weet, is dat zijn vaders helemaal niet op tournee zijn. Ze hebben gehoord van het plannetje van Robbie en ze zitten ook in de zaal!

De auditie gaat erg goed. De jury is dolenthousiast over Robbie’s talent. Wanneer blijkt dat hij de zoon is van twee bekende vaders kan het helemaal niet meer stuk. Robbie schaamt zich echter voor Bart die van zijn stoel op de tribune opstaat en zegt dat het zijn zoon is die zo’n talent heeft. Zal Robbie de uiteindelijke winnaar van de talentenjacht worden?

‘Robbie’s songboek’ is een origineel verhaal omdat het gaat over de talentenshows die regelmatig op de televisie te zien zijn. In dit boek lees je het verhaal achter een van de deelnemers. Zo kom je erachter dat niet iedereen die talent heeft, ook graag beroemd wil worden. Het verhaal bestaat uit drie delen: ‘Ervoor’, ‘erop’ en ‘erna’. Deze titels van de verschillende delen gaan over Robbie’s leven voor, tijdens en na de auditie. De tekst van Tineke Honingh leest vlot omdat er weinig moeilijke woorden in de tekst staan. De titels van de hoofdstukken zijn vaak grappige combinaties van woorden zoals “Broodje- kaas -achtig” of “Allerzieligst”.

Wat dit boek extra leuk maakt is dat het liedje met de muzieknoten achter in het boek staat. Zo kun je het liedje dat Robbie heeft geschreven zelf spelen. Maar eerst lekker het boek lezen natuurlijk!

Ingrid vd H.

Vond je dit boek leuk? Lees dan ook ‘De zomer waarin mijn vader homo werd’ van Endre Lund Eriksen.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.