Ren, Vos! Ren!Lizzy van Pelt

Terug naar lijst
 

Ren, Vos! Ren!

Titel: Ren, Vos! Ren!
Auteur: Lizzy van Pelt
Uitgeverij: De Inktvis, 2006
ISBN: 978 90 756 8945 7
Illustraties:

Terug naar lijst

Niet te moeilijk, wél spannend!

Tim is dol op honden, maar helaas is zijn zus Dop allergisch. Als er maar een haar van een hond in de buurt komt, krijgt ze jeuk en rode plekken op haar armen. Gelukkig voor Tim heeft Sam, de buurman, een hond. Wolf heet de hond; en Tim en Wolf zijn beste vrienden. Maar dan gaat Sam verhuizen en moet Wolf mee! Tim is ontroostbaar, tot hij in het bos een andere hond tegenkomt.

“Het is niet Wolf die daar loopt.
Maar… het is wel een hond.
Tim loopt recht op hem af. ‘
Wat zie jij er slecht uit,’ zegt hij zacht.
Er zit geen gram vet aan het beest.
Zijn vacht is dof.
Hij lijkt niet op Wolf.
Hij heeft veel meer weg van een vos.
‘Vos!,’ roept Tim.
‘Kom eens hier!’”

Tim is blij, want nu heeft hij ook een hond! Maar dan komen er berichten in de krant, dat een meisje is aangevallen door een hond in het bos. Hij zou op een vos lijken en heel vals zijn. Tim gelooft er niks van. Vos is zijn vriend, die is niet vals! Maar van zijn vader mag Tim nu niet meer het bos in…

‘Ren, Vos! Ren!’ van Lizzy van Pelt is een leuk, spannend boek, maar niet moeilijk om te lezen. Het is een boek uit de ‘Kokkel’- reeks, speciaal gemaakt voor iedereen die het lastig vindt om te lezen. Dat kan zijn omdat je dyslectisch bent, of omdat je het moeilijk vindt om je lang te concentreren, óf omdat je alleen al doodmoe wordt als je naar een dik boek kíjkt!

Herken je dat? Dan is ‘Ren, Vos! Ren!’ zéker een boek voor jou! Het boek is dan wel wat makkelijker geschreven dan de meeste boeken, maar het is niet kinderachtig en zeker niet saai. Als je ‘Ren, Vos! Ren!’ eenmaal openslaat, kun je het niet meer wegleggen. Kan Tim zijn vader ervan overtuigen dat Vos écht te vertrouwen is? En wat voor vreemde dingen gebeuren er nog meer in het bos?
Op de site van De Inktvis, de uitgeverij van de ‘Kokkel’-boeken, kun je allerlei extraatjes vinden. Zo kun je bijvoorbeeld ‘woordvelden’ van elk boek bekijken. Dat is een pagina vol plaatjes van de hoofdpersonen en van wie wat doet. Handig, dan weet je meteen hoe het verhaal in elkaar zit! Ook kun je een boekenlegger uitprinten, die je ook als regellezer kunt gebruiken. Dan knip je een langwerpig stuk uit je boekenlegger, die je over de tekst heen kunt leggen. Zo lees je maar één regel tegelijk en word je niet afgeleid door de rest van de tekst!

 De woordvelden, boekenlegger en nog veel meer info over de andere Kokkelboeken vind je op www.inktvis.nl .

Bianca.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.