RafAnke de Vries

Terug naar lijst
 

Raf

Titel: Raf
Auteur: Anke de Vries
Uitgeverij: Lemniscaat, 2008
ISBN: 978 90 477 0112 5
Illustraties: Charlotte Dematons

Terug naar lijst

Samen met speelgoedgiraffe Raf op reis door Afrika

Ben jij ook wel eens je liefste knuffel kwijt? Maak je niet ongerust, er is een grote kans dat hij lekker even op vakantie is! Benjamin is zijn liefste knuffel Raf kwijt. Raf is een speelgoedgiraffe en samen gingen ze altijd overal naar toe. Nu is Raf verdwenen en Benjamin kan hem nergens meer vinden. Waar is Raf toch gebleven?

Dan kijkt Benjamin in de brievenbus en ontdekt dat Raf een kaartje vanuit Afrika heeft gestuurd. Hij is op reis! In Afrika beleeft Raf allemaal spannende avonturen en iedere dag stuurt hij een kaartje om Benjamin te vertellen wat hij allemaal meemaakt. Raf wordt helemaal bruin van de zon in de woestijn, en bij het grote meer poepen de roze vogels op zijn neus! Op zijn reis komt Raf allemaal verschillende dieren tegen. En dit keer geen knuffeldieren; het zijn echte dieren! ‘Ha die Benjamin, Was jij hier ook maar in de jungle. Ik slinger er met de APEN aan de lianen. Van al dat slingeren zijn mijn nek en staart wel wat langer geworden. Raf’

Raf verandert helemaal door al zijn avonturen. Als Benjamin Raf nu nog maar herkent als hij terug komt! Maar wanneer komt Raf eigenlijk terug? Benjamin is bijna jarig, is Raf wel op tijd terug voor het feestje?

‘Raf’ is een prachtig prentenboek dat je knuffels helemaal tot leven laat komen. Het laat zien wat lieve knuffels zoals Raf meemaken als je ze even kwijt bent. Samen met Benjamin lees je de ansichtkaarten die Raf stuurt en op de achtergrond zie je gebeuren wat Raf allemaal beschrijft. Je ziet hoe een van de vogels op zijn neus poept en hoe hij samen met de apen tussen de bomen slingert. Het is vooral leuk dat je de kaarten van Raf, die hij zelf heeft geschreven, kunt lezen in het boek. Zo krijg je het idee dat je de kaarten iedere keer zelf ontvangt.

In de sfeervolle kleurige tekeningen van Charlotte Dematons zie je hoe kleine Raf vriendjes maakt met de grote dieren in Afrika. Door de mooie zachte kleuren en vormen droom je mee met het heerlijke avontuur dat Raf beleeft. Zo lijkt het net alsof je met Benjamin mee fantaseert over het verhaal dat Raf via de kaarten vertelt.

Als je zelf je knuffel bent kwijtgeraakt moet je ‘Raf’ zeker lezen. Dan zul je misschien toch wat minder verdrietig zijn. Voor alle andere kinderen is het ook heel spannend om te lezen wat Raf allemaal meemaakt in Afrika. Wie heeft er nu zelf al door de woestijn gelopen of met apen tussen de bomen geslingerd?

Carolien.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.