RadeloosCarry Slee

Terug naar lijst
 

Radeloos

Titel: Radeloos
Auteur: Carry Slee
Uitgeverij: Carry Slee, 2008
ISBN: 978 90 499 2330 3
Illustraties:

Terug naar lijst

Soms zit het mee, soms zit het tegen...
 

Puber zijn is soms best lastig. Dat geldt zeker voor Paco en Yara. In ‘Radeloos' van Carry Slee beleef je alle ups en downs van deze twee jongeren en hun vrienden.

Eigenlijk gaat het best goed met DJ Paco. Hij klust samen met zijn vader aan oude auto's en hij mag draaien op allerlei grote feesten. En dan heeft hij ook nog verkering met Floor, het populairste meisje van school. Hij is zo verliefd, dat hij de kluts soms helemaal kwijtraakt. En daar maakt Floor handig gebruik van. Zo weet ze hem zover te krijgen dat hij haar met de auto ophaalt, terwijl Paco helemaal geen rijbewijs heeft: ‘"Doe het dan," zegt Floor. "Dat vind ik nou sexy, een vriendje dat me met de auto komt halen. Dat heb je toch wel voor me over?"' Paco weet dat hij niet goed bezig is, maar hij kan Floors verleiding niet weerstaan.

En daar baalt Yara goed van. Want eigenlijk is zíj smoorverliefd op Paco. Sinds hij met Floor gaat, weet Yara dat ze Paco uit haar hoofd moet zetten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je in dezelfde vriendengroep zit en samen meedoet aan een internetwedstrijd. Het maakt Yara onzeker. Zo onzeker, dat ze flink aan de lijn gaat. Ze bedriegt haar moeder en haar beste vriendin. Sinds kort moet ze ook vaak 's avonds oppassen. Haar moeder denkt dan dat ze daar eet, terwijl Rita en Mark niet beter weten dan dat ze thuis gegeten heeft. Ze heeft gisteren speciaal een slobbertrui gekocht, dan valt het niet op dat ze elke dag dunner wordt.

Maar alles wordt anders als Paco's vader overlijdt. Om zijn verdriet te vergeten, drinkt Paco het ene biertje na het andere. En Yara wordt steeds zieker. Dan blijkt ook nog eens dat Floor niet eerlijk is geweest. En die internetwedstrijd? Gaat dat nog wel lukken, nu Paco en Yara hun vrienden in de steek hebben gelaten? Alles lijkt tegen te zitten. Of is er nog een sprankje hoop?

Carry Slee is een successchrijfster. Vrijwel al haar boeken zijn enorm populair, ook het boek ‘Radeloos' en de gelijknamige film. Een vervelende leraar, een onbeantwoorde liefde, een drankverslaving: typische Carry Slee-problemen. Het zijn interessante onderwerpen, maar soms is het een beetje te veel van het goede. Het ene probleem is nog niet opgelost, of het volgende staat alweer voor de deur. Maar eerlijk is eerlijk, Carry Slee schrijft goed en het boek leest als een trein. Vooral de gemene streken van Floor maken het erg spannend.

Mieke.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.