ProjectMMilan Hofmans

Terug naar lijst
 

ProjectM

Titel: ProjectM
Auteur: Milan Hofmans
Uitgeverij: Clavis, 2008
ISBN: 978 90 448 0876 6
Illustraties:

Terug naar lijst

Een sprookjesachtig speurverhaal

Madhu Mahavir is niet zomaar een jongen. Hoewel hij pas elf jaar oud is, heeft hij een speciaal extra zintuig ontwikkeld, een scherp oog voor verborgen maar belangrijke details, waarmee hij snel tot de kern van een probleem kan komen. Zijn oom Ranga is een beroemde dokter, gespecialiseerd in geheimzinnige onbekende ziekten. Ranga en Madhu worden vaak gevraagd om medische mysteries op te lossen.

Nu zijn Madhu en zijn oom uitgenodigd in Fontelmiro, een piepklein dorp in de bergen. Buiten het dorp ligt het landgoed van de familie Shiverling, waar de oude professor Shiverling lijdt aan een geheimzinnige ziekte. Artsen kunnen niet ontdekken wat hij mankeert.
Er is iets vreemds aan de hand op het landgoed Shiverling. Dorpsbewoners uit Fontelmiro durven er amper te komen, en al helemaal niet na zonsondergang. Het spookt er, fluisteren ze, er is iets mysterieus aan de hand. Maar wat? Voorlopig staan Ranga en Madhu voor een raadsel. Wat mankeert professor Shiverling? Is het een geheimzinnig virus? Hoe heeft hij dat opgelopen? Weet de huishoudster er meer van? En wat voerden de professor en zijn assistent Perskin Talodon nou precies uit in hun laboratorium?

‘Ze stonden zwijgend met zijn drieën aan het bed, Madhu en Ranga aan de ene kant, mevrouw Shiverling aan de andere. De professor lag zachtjes snurkend tussen hen in.
‘Ik ben bang dat de tijd begint te dringen,’ verbrak Ranga uiteindelijk de stilte. ‘Het ziet ernaar uit dat hij het niet lang meer zal maken.’
Mevrouw Shiverling zei niets, maar de tranen stonden in haar ogen toen ze naast het bed van haar doodzieke vader ging zitten.’

Ondanks dat het hem nadrukkelijk verboden is, gaat Madhu op zoek naar het geheime laboratorium. Hij komt achter een spectaculair, sprookjesachtig geheim dat Project Mysterieherstel genoemd wordt, maar hij ontdekt ook wat de professor mankeert en wie de geheimzinnige ziekte op zijn geweten heeft. Madhu moet zich haasten om de professor te redden. Bovendien is zijn ontdekking levensgevaarlijk…

‘Project M’ is een broeierig avontuur; een kruising tussen een spannende thriller en een ouderwets sprookjesboek. Schrijver Milan Hofmans geeft telkens kleine aanwijzingen, zodat je samen met Madhu kunt ontdekken wat zich voor geheimzinnigs op het Shiverling-landgoed afspeelt. Madhu is slim en nieuwsgierig, maar zijn nieuwsgierigheid brengt hem behoorlijk in de problemen.

Als je houdt van fantasy-achtige avonturen, van geheimzinnige bossen, ondergrondse gangen, vreemde wezens en een laboratorium waar van alles gebeurt wat het daglicht niet kan verdragen, dan moet je de boeken van Milan Hofmans maar eens lezen. ‘Project M’ is geen boek voor bange watjes, wel een voor onverschrokken speurneuzen. Hoe het verder gaat met Madhu Mahavir en zijn oom Ranga, kun je lezen in ‘Droziers erfenis’.

Lidewij.


 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.